Фахівець назвала 7 способів запобігти ускладненню діабету

Цукровий діабет відноситься до групи захворювань, які впливають на те, як ваше тіло використовує цукор у крові. Основна причина діабету залежить від його типу. Але незалежно від того, який тип діабету у вас є, він може призвести до надлишку цукру в крові. Занадто багато цукру в крові може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.

“Вивчіть запропоновані у цій статті стратегії, щоб взяти активну участь у лікуванні діабету та насолоджуватися здоровішим майбутнім”, – каже лікар-ендокринолог Антоніна Гурєєва.

1. Візьміть на себе зобов’язання контролювати свій діабет

Члени вашої команди з лікування діабету – наприклад, лікар первинної медико-санітарної допомоги, спеціаліст з лікування діабету та дієтолог – можуть допомогти вам вивчити основи лікування діабету та запропонувати підтримку на цьому шляху. Але вам вирішувати, як керувати своїм станом.

2. Не куріть

Куріння збільшує ризик розвитку діабету 2 типу і ризик різних ускладнень діабету, у тому числі зниження кровотоку в ногах і ступнях, що може призвести до інфекцій, виразок, що не гояться, і можливої ​​ампутації.

Уникайте куріння або киньте курити, якщо ви курите. Поговоріть зі своїм лікарем про те, як допомогти вам кинути курити.

3. Тримайте під контролем артеріальний тиск та рівень холестерину

“Дотримання здорової дієти з низьким вмістом жирів та солі, відмова від надмірного вживання алкоголю та регулярні фізичні вправи можуть мати велике значення для контролю високого кров’яного тиску та рівня холестерину”.

4. Плануйте регулярні медогляди та огляди очей

Заплануйте від двох до чотирьох перевірок діабету на рік на додаток до ваших щорічних фізичних та планових оглядів очей.

5. Вчасно оновлюйте свої вакцини

Діабет збільшує ризик деяких захворювань. Регулярне щеплення може допомогти запобігти їм.

6. Подбайте про свої зуби

Діабет може зробити вас схильними до інфекцій ясен. Чистіть зуби не рідше двох разів на день фторвмісною зубною пастою, користуйтеся зубною ниткою один раз на день і плануйте огляди у стоматолога не рідше двох разів на рік.

7. Зверніть увагу на свої ноги

Високий рівень цукру в крові може зменшити кровотік та пошкодити нерви в ногах. За відсутності лікування порізи та пухирі можуть призвести до серйозних інфекцій. Діабет може призвести до болю, поколювання або втрати чутливості в ногах.





ІНШІ НОВИНИ