Доктор Комаровський розповів, як знезаразити верхній одяг і взуття після походу в магазин

Медики нагадують, що основні способи захисту від зараження, це: миття рук, носіння масок в громадських місцях, дотримання правил гігієни і по можливості – залишатися вдома.

Однак навіть ті українці, які мають можливість дистанційно працювати, іноді змушені поповнювати запаси продовольства. Руки після походу в супермаркет треба помити, всі покупки обробити САНІТАЙЗЕРОМ, але багатьох хвилює питання – що робити з одягом?

Комаровський розповів українцям, що найкращий і найпростіший спосіб дезінфекції – це залишити верхній одяг на балконі під сонцем. Ультрафіолетові промені вб’ють всі віруси буквально за одну годину. Якщо сонця немає, то варто залишити речі на балконі на 2-3 дня.

“Якщо ви виходите з дому по три рази на день, то який тоді сенс в стерилізації? Якщо ти в цьому пальто лізеш в транспорт, де ще 50 людей, то там ти піддаєш себе ще більшій небезпеці”, – зазначив Комаровський.

Він зазначив, що в ідеалі має бути 3-4 комплекти одягу. Крім сонця, можна одяг обробити гарячою парою. Верхній одяг і взуття – головні джерела зберігання вірусів.

У домашніх умовах можна використовувати ще такі способи:

  • Залишити верхній одяг в коридорі.
  • Вибрати на пральній машині режим температури не менше 50 градусів з додатковим полосканням.
  • Взуття варто чистити на вулиці і використовувати для нього антисептик.

До речі, іспанські медики рекомендують біля входу в квартиру зробити окрему зону, в якій можна поставити ящик для верхнього одягу, антисептик і зробити місце для взуття.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ