Експерти назвали продукти, через які ми старіємо раніше

Які продукти варто включити в меню, а від яких краще відмовитися для збереження здоров’я і привабливої ​​зовнішності на довгі роки?

Те, що ми їмо, має важливий вплив на весь організм. Саме через харчування можуть виникати хвороби шлунково-кишкового тракту, порушення метаболізму, цукровий діабет, не кажучи вже про ожиріння. Передчасне старіння теж почасти пов’язане з раціоном. А також – з шкідливими звичками, рівнем фізичної активності, наявними захворюваннями, генетикою і іншими факторами.

Яка їжа не підходить для збереження молодості і здоров’я? Будь-які продукти, виготовлені промисловим способом шляхом переробки складових вважаються такими, що прискорюють старіння. Якщо ви не можете обійтися без таких продуктів, є хитрість, яка допоможе знизити їх шкоду для організму – вибирайте ті, де не більше п’яти добавок (барвників, ароматизаторів, загусників і консервантів) в основному складі. Також враховуйте і самі інгредієнти – наприклад, наявність соєвого білка в ковбасі не робить її корисною.

Що мається на увазі? Це напівфабрикати, м’ясні і рибні вироби, багато консерв, солодкі сніданки, деякі молочні продукти і випічка. Також нічого доброго не варто чекати від солодкої газованої води, готових страв, цукерок, тортів і інших подібних продуктів.

Справа в тому, що їх поживна цінність дуже низька – незначна кількість вітамінів, мінералів, білка і корисних жирів, зате, найчастіше, дуже багато сумнівних добавок, швидких вуглеводів і жиру.

Звичайно, навіть серед таких продуктів можна вибрати цілкком прийнятні. Є і виробники, орієнтовані на здорове харчування.

Щоб зберегти здоров’я і продовжити молодість, потрібно включити в меню більше свіжих фруктів і овочів, риби, натуральних нерафінованих олій, наприклад, оливкової або лляної. Слід максимально скоротити кількість цукру і трансжирів.





ІНШІ НОВИНИ