Важливі добавки для гіпертоніків, які допомагають впоратися з тиском

При гіпертонії різні добавки можуть бути використані для зниження ризику або запобігання деяких симптомів високого кров’яного тиску. Додавання цих дешевих капсул в щоденний раціон може зіграти ключову роль в стані здоров’я гіпертоніків і виправити ситуацію.

Високий кров’яний тиск є поширеним захворюванням у світі. Його небезпека в тому, що він створює додаткове навантаження на кровоносні судини і життєво важливі органи. Якщо не дотримуватися здорового харчування або не виконувати достатню кількість вправ, можна підвищити ризики високого тиску. Однак, як стверджують вчені, знизити розвиток стану можна завдяки введенню в раціон певних добавок.

Так, в першу чергу, виправить ситуацію додавання в дієту такого мінералу, як калій. Завдяки йому, знижується і систолічний, і діастолічний артеріальний тиск.

Калій – одна з важливих речовин в цьому процесі, оскільки регулює кількість натрію в організмі. Натрій підвищує тиск, оскільки він заважає ниркам ефективно виводити воду з організму, що і призводить до підвищення артеріального тиску, а калій виводить з організму його надлишки.

Мінерал також розслабляє стінки кровоносних судин, що згодом знижує ризик виникнення гіпертонії.

Дієтологи повідомляють, що добавки калію можна замінити на продукти, багаті цим мінералом. Відмінними його джерелами є шпинат, банани, авокадо, гриби.

Друга добавка, корисна для гіпертоніків – риб’ячий жир, який може на третину знизити тиск завдяки наявності омега-3. Ці жирні кислоти зменшують запалення в організмі, запобігають липкості крові. Також вони сповільнюють вироблення так званих медіаторів запалення, які зазвичай призводять до затвердіння артерій і, як наслідок, до гіпертонії.

Звичайна доза омега-3 становить 1-3 г в день. Більш високі дози слід приймати під наглядом лікаря, наприклад, для зниження підвищеного рівня тригліцеридів або для лікування важких запальних захворювань.

Якщо вживається олія печінки тріски, то доза потрібна більш низька через високий вміст вітаміну А. Зазвичай вона становить від 1 г до 1,5 г в день.

Третя добавка – часникова, яка за 3 місяці може знизити систолічний артеріальний тиск порядку на 10 мм рт. ст. Однак часникові добавки можна приймати, порадившись з лікарем, оскільки вони можуть взаємодіяти з деякими ліками.





ІНШІ НОВИНИ