Продукти щоденного споживання, які корисні лише на словах

Про користь продуктів зазвичай замислюються під старість, коли починають ломитися кістки, боліти печінка або випадати волосся. Однак про корисне харчування зараз замислюються заздалегідь, щоб уникнути проблем зі здоров’ям у старечому віці. На цьому намагаються нажитися маркетологи і виробники, перебільшуючи користь продукту або зовсім придумують її.

Які ж продукти корисні тільки на словах, а насправді ні?

Каші або пластівці з коробок

Хороший і щільний сніданок у вигляді різних каш або пластівців з коробок став символом здорового харчування. Тільки люди не замислювалися, що в цьому «здоровому» сніданку може міститися дуже багато цукру, який стає причиною карієсу, діабету і ожиріння. Висновок один — варто читати склад каш і пластівців.

Знежирені продукти

Підривають свою репутацію і знежирені продукти. Практично всі ЗМІ говорять про шкоду жиру і продуктів, які його містять, хоч він і необхідний організму для нормального розвитку і зростання. При вживанні знежирених продуктів у людини незабаром можуть початися проблеми зі здоров’ям: випадання волосся, поява прищів, порушення гормонального фону.

Дієтична кола

Дієтична кола також не сильно вже і корисна, як багато хто каже. На думку дієтологів, вона часто приносить більше калорій, ніж звичайна кола. А все через те, що дієтична сильно стимулює апетит. Людина після однієї такої склянки хоче їсти тільки більше. Слід зауважити, що не будь-яких капустяних листків, а чогось цукровмісного.

Кава

У число псевдокорисних продуктів потрапляє і кава. Хоч і доведено, що сам напій є трохи цілющим, тільки одиниці п’ють каву без цукру, молока або цукерок. Ці «добавки» не дуже позитивно позначаються на організмі, якщо людина п’є каву постійно. Від однієї ложечки цукру може нічого і не буде, якщо не закушувати каву солодкою булочкою.

Яйце з беконом

Символом справжнього сніданку в США є смажене яйце з беконом. У нас також перейняли традицію готувати цю страву собі і рідним на сніданок. Тільки в результаті виходить не користь, а ціла холестеринова бомба, наслідки якої можуть бути плачевними. У старості такий сніданок може незабаром викликати інфаркт або інсульт.

Сухофрукти

Шістку замикають сухофрукти. Продукт, з якого часто варять компоти, містить дуже багато цукру. Однієї жмені вистачить дорослій людині цілком, враховуючи, що вона потім з’їсть ще щось шкідливе. Якщо і вживати чорнослив або інший сушений фрукт, то тільки в компотах.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ