Кардіолог дала пораду, як легко знизити рівень холестерину без ліків

При цьому потрібно мати на увазі, що холестерин в помірних кількостях необхідний організму.

Знизити рівень «шкідливого» холестерину доволі просто не вдаючись до прийому ліків. Провідний науковий співробітник Національного медичного дослідницького центру профілактичної медицини, лікар-кардіолог Ольга Молчанова вважає, що потрібно змінити свій раціон харчування.

Зокрема – частково замінити вершкове масло на лляну олію, додати в раціон риб’ячий жир, який розподіляє холестерин таким чином, що органи, які його потребують, ліпід отримують, а зайве виводиться з організму. Необхідно додати також в своє меню вівсянку і вівсяні висівки, часник, яблука і цитрусові.

При цьому повністю відмовлятися від вживання вершкового масла теж не можна. У день можна з’їсти 12 грамів вершкового масла, 80 грамів телячої печінки або одне яйце. Ці продукти допомагають холестерину переміщатися з крові в органи і тканини, особливо в головний мозок. Такою ж властивістю володіють яйця, в яких міститься лецитин.

Щоб кількість споживаного холестерину не перевищувала необхідних організмом норм, слід контролювати вживання продуктів, в яких його занадто багато, це субпродукти – серце, мозок, нирки.





ІНШІ НОВИНИ