6 факторів, які можуть призвести до діабету

Діабет другого типу є поширеним захворюванням, від якого страждають як молоді, так і літні люди. Передбачити появу діабету можливо, якщо прибрати чинники, які його викликають.

При діабеті другого типу підшлункова залоза виробляє менше інсуліну, ніж потрібно. Що ж підвищує ризик появи цього захворювання.

Фактор№1. Генетика

На жаль, грає велику роль у виникненні діабету. Якщо батьки, брати чи інші найближчі родичі хворіють на діабет, то варто бути уважнішими і частіше перевіряти свій рівень цукру в крові.

Фактор №2. Проблеми в період вагітності

Якщо під час вагітності майбутній мамі ставили гестаційний діабет, то після народження ризик появи діабету другого типу є як у матері, так і її дитини.

Фактор №3. Гіпертонія і високий холестерин

Будь-який кардіолог пояснить, що ці захворювання серця і судин небезпечні. Але в більшості випадків провокують гіпертонія і холестерин ще й діабет другого типу. Це захворювання вважається супутнім.

Фактор №4. Сидячий образ життя

Якщо людина мало ходить, не займається зарядкою і все більше сидить, то високий ризик дістати діабет другого типу. Намагайтеся більше рухатися.

Фактор №5. Полікістоз

Полікістоз яєчників у багатьох випадках може спровокувати розвиток діабету другого типу. Тому не варто запускати це захворювання і з цієї причини.

Фактор №6. Вік

У людей старше 45 років ризик розвитку діабету другого типу в три рази вищий, ніж у більш молодих. Людям старшого віку особливо пильно стежити за рівнем цукру. Намагатися правильно харчуватися, не набирати вагу, менше нервувати і більше рухатися.





ІНШІ НОВИНИ