Названо 2 важливих з’єднання в продуктах, що здатні запобігти раку

Вчені назвали рівноцінну заміну чашці ранкової кави

Два фітонутрієнти, що володіють антиканцерогенними властивостями – кавова кислота і хлорогенова кислота. Вони можуть запобігти розвитку раку, нейтралізуючи вільні радикали, які можуть пошкодити клітинні стінки, і перетворити речовини, які потенційно викликають рак, в менш токсичні сполуки. Ці кислоти містяться в каві, але ви також знайдете їх у фруктах, овочах, травах і спеціях.

Користь кави

Дослідження показали, що вживання кількох чашок кави в день, було пов’язане з більш низьким ризиком смерті від будь-якої причини. У любителів кави був нижчий ризик розвитку хвороб серця, діабету 2 типу, захворювань печінки, депресії, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона та раку простати, ендометрію, печінки і шкіри.

Не тільки кава

Кавова кислота міститься в фініках, чорносливі, оливках, картоплі, шроті з насіння соняшнику, кориці, кмину, мускатному горісі, імбирі, зірчастому анісі, м’яті, кмині, тим’яні, орегано, шавлії і розмарині.

Хлорогенова кислота міститься в чорносливі, чорниці, яблуках, грушах, персиках, артишоках, картоплі, насінні соняшнику, м’яті, шавлії і орегано.

Більшість досліджень кавової і хлорогенової кислоти проводилося в лабораторних умовах, тому результати не можна застосувати безпосередньо на людях. Але лабораторні дослідження показують, що ці сполуки діють на сигнальні шляхи, які сприяють розвитку хронічних захворювань, включаючи рак.

Контроль цукру

Крім того, в дослідженнях на мишах кавова і хлорогенова кислоти придушували підвищення рівня цукру в крові після їжі. Ці результати припускають механізм зниження ризику розвитку діабету 2 типу.





ІНШІ НОВИНИ