Вчені дізналися, як правильно спати, щоб скинути зайві кілограми

Вчені з різних країн прийшли до невтішного висновку. Через п’ять днів у кожного п’ятого жителя планети буде діагностуватися ожиріння. Причиною цього є не тільки неправильне харчування і відсутність фізичних навантажень, але й брак сну.

У 2017 році південнокорейські вчені провели експеримент. Вони проаналізували звички і історію хвороб 17 тисяч осіб. В результаті виявилося, що ожиріння та супутні захворювання можуть викликати недосипання.

До схожих висновків недавно прийшли співробітники Чиказького університету в США. Вони провели експеримент з добровольцями. Одні піддослідні спали по п’ять годин, а інші по вісім, обидві групи намагалися схуднути. В результаті група, представники якої спали менше, худла набагато повільніше.

Прийнято вважати, що брак сну в будні дні можна компенсувати повноцінним сном у вихідні. Проте вчені з Південної Каліфорнії в ході дослідження прийшли до висновку, що це зовсім не так. На думку експертів, тільки повноцінний восьмигодинний сон забезпечує правильний баланс гормонів, які управляють апетитом. Таким чином, здоровий сон – дуже важливий компонент правильної роботи організму людини.

Нагадаємо, раніше фахівці Центру з контролю і профілактики захворювань США встановили, що від якості та тривалості нічного сну наприме залежить рівень заробітку.





ІНШІ НОВИНИ