Стало відомо, що відбувається з тілом під час похмілля

Багато людей відчувають різні симптоми під час похмілля. Хтось переносить його легко, а комусь ранок після алкоголю дається дуже важко. Експерти розповіли, що відбувається з тілом під час похмілля.

В першу чергу алкоголь впливає на печінку, яка не встигає переробляти великі обсяги алкоголю. Вранці орган уже не може нормально функціонувати і розщеплювати всі токсини, тому частина з них потрапляє в кров.

Великий вплив алкоголь має і на інші органи. Спиртне дратує шлунок, тому виразку і панкреатит часто називають хворобами алкоголіків. Крім того, на ранок після прийому спиртного в шлунку підвищується кислотність, яку необхідно нейтралізувати.

Алкоголь прискорює серцебиття завдяки токсинам, які потрапляють в кров. Через це з ранку з’являється аритмія, найчастіше у вигляді тахікардії, коли серце робить більше 80 ударів в хвилину. Відповідно, разом з цим в організмі порушується терморегуляція, тому з’являється відчуття то спеки то холоду. З цієї ж причини може підніматися температура.

В результаті хімічного впливу алкоголю нервова система виснажена, через що людина занадто сильно реагує на яскраве світло і гучні звуки. Через це порушується робота вестибулярного апарату, тому під час похмілля людина відчуває “вертольоти”.





ІНШІ НОВИНИ