Вчені назвали ідеальний час для першої чашки кави

Згідно з новим дослідженням, міцна чорна кава, яка розбудить вас після поганого нічного сну, може порушити контроль над рівнем цукру в крові.

У дослідженні Центру харчування, фізичних вправ і метаболізму Університету Бата (Великобританія) вивчався вплив порушеного сну і ранкової кави на ряд різних метаболічних маркерів.

У статті в British Journal of Nutrition вчені показують, що, хоча б одна ніч поганого сну має обмежений вплив на наш метаболізм, вживання кави як спосіб підбадьорити вас від сну може негативно позначитися на контролі рівня глюкози (цукру) в крові.

З огляду на важливість підтримки рівня цукру в крові в безпечному діапазоні для зниження ризику таких станів, як діабет і хвороби серця, вони кажуть, що ці результати можуть мати «далекосяжні» наслідки для здоров’я, особливо з урахуванням глобальної популярності кави.

Так коли краще пити каву?

Таким чином, це нове дослідження показує, що звичайний засіб – пити каву після поганого нічного сну – може вирішити проблему сонливості, але може створити іншу, обмежуючи здатність вашого організму переносити цукор в вашому сніданку.

Ми можемо поліпшити контроль цукру, спочатку поївши, а потім випивши каву, якщо ми все ще відчуваємо потребу. Це може мати важливе значення для здоров’я.

Професор Джеймс Беттс, співдиректор Центру харчування, фізичних вправ і метаболізму Університету Бата, який керував цією роботою, пояснює:
“Ми знаємо, що майже половина з нас прокидається вранці і, перш ніж щось робити, п’є каву. – інтуїтивно зрозуміло, що чим сильніше ми втомлюємося, тим міцніша кава. Це дослідження дуже важливе і має далекосяжні наслідки для здоров’я, оскільки до досі у нас були обмежені знання про те, що це робить з нашим тілом, зокрема, з нашим метаболізмом і рівнем цукру в крові”.





ІНШІ НОВИНИ