Чому не можна кип’ятити ту саму воду декілька разів

Вчені стверджують, що повторне кип’ятіння води може бути небезпечним для здоров’я. Причин, через які не можна повторно кип’ятити воду, дуже багато, і щоб собі не нашкодити, краще її не пити.

Яку воду можна пити

Всі знають про те, що не можна пити воду з крану, але при цьому не у всіх є можливість придбати бутильовану воду або спеціальні фільтри. Найдієвішим способом знезараження води є кип’ятіння. Раніше дітям давали пити тільки кип’ячену воду, яку залишали на столі.

Багато на цій воді заварювали чай і каву, кип’ятячи її повторно. Навіть зараз багато повторно кип’ятять воду, лінуючись вилити її з чайника. Найбільше це стосується офісів, де з ранку заливається вода і кип’ятиться по кілька разів.

Небезпека кип’яченої води

Експерти відзначають, що у водопровідній воді містяться різні домішки і речовини, які важливі для її знезараження. Для усунення небезпечних організмів у воду додають миш’як, який має негативний ефект.

Під час повторного кип’ятіння води, небезпечні домішки, що в ній містяться, в два рази підсилюють свою дію. Якщо пити таку воду, то можна отруїтися, крім того, вона може привести до безпліддя. Вся справа полягає у фторидах, які з’являються у воді після повторного кип’ятіння.

Найбільше повторно кип’ячена вода завдає шкоди дітям, через високий вміст фториду натрію, який може порушувати їх розвиток.

У випадку, якщо вода перед повторним кип’ятінням була охолодженою, побічні дії будуть проявлятися з меншою силою, але навіть це не говорить про те, що її можна вживати.

Кип’ятити чи не кип’ятити воду

Одноразове кип’ятіння води не принесе значної шкоди організму, а від повторного разу слід відмовитися, оскільки в такій воді збільшується число небезпечних речовин.

Найкраще вбити собі звичку кожен раз наливати нову воду перед тим, як її кип’ятити. Настільки ж важливо і своєчасно чистити чайник, щоб у ньому не накопичувався накип.

Якщо є можливість, то необхідно купувати природну артезіанську воду, в якій не містяться небезпечні речовини. Така вода не проходить багаторазове очищування, яке проводять на станціях водопідготовки, тому в ній немає хлору та інших небезпечних домішок.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ