Вчені назвали горіх, який зміцнює імунітет і захищає від діабету

Вчені називають кедрові горіхи одним з найкращих продуктів, що зміцнюють імунітет і захищають від розвитку діабету 2 типу, повідомляє портал Msn.

Кедрові горіхи слід обов’язково включити в раціон харчування взимку – їх споживання ефективно підтримує активну діяльність імунної системи, зменшуючи сприйнятливість організму до інфекцій. Ця властивість продукту пояснюється високою концентрацією мінералів.

«Цинк і марганець, що містяться в кедрових горіхах, дуже корисні для нашого організму. Марганець допомагає нормалізувати гормональний баланс, цинк підвищує імунітет і сприяє швидкому одужанню», – цитує портал вчених.

Крім того, названий ними вид горіхів є багатим джерелом магнію. Даний мінерал зменшує занепокоєння, знижує вплив стресу на людину, перешкоджає появі симптомів депресії, покращує сон – все це також найсприятливішим чином позначається на стані імунітету і здоров’я.

Також дослідження показують, що кедрові горіхи захищають від підвищення рівня цукру. Насичені жиром, білком і клітковиною, вони довго перетравлюються, підтримують тривале почуття ситості, що служить профілактикою сплесків глюкози в крові і діабету 2 типу.

«Встановлено, що діабетики, які щодня споживають кедрові горіхи, краще контролюють рівень глюкози, а також домагаються зниження вмісту поганого холестерину в організмі, що сприяє розвитку хвороб серця», – повідомляє джерело.

Притаманні цим горіхам і інші корисні властивості: їх поїдання допомагає худнути, зміцнює кістки скелета, перешкоджає розвитку раку, оздоровлює і омолоджує шкіру, покращує зір.





ІНШІ НОВИНИ