Три причини того, що у вас слабкий імунітет

Якщо ви страждаєте постійними, повторюваними інфекціями, можливо, у вас слабка імунна система. За словами терапевта Луї Малинова, доктора медицини, найбільш частою причиною ослаблення імунної системи є вік. Але є і ряд інших факторів, які можуть привести до ослаблення імунітету.

«Нестача сну – ще одна неймовірно поширена причина ослаблення імунної системи, і навіть одна погана ніч негативно позначається на організмі», – зазначає він.

Однак, якщо ви молоді і висипаєтеся, але все ж думаєте, що у вас ослаблена імунна система, то ось деякі інші можливі причини.

Нездоровий спосіб життя

Нездоровий спосіб життя передбачає недолік сну, фізичної активності та знаходження на сонячному світлі, а також вживання оброблених харчових продуктів і алкоголю.

Ліки

Постійне вживання стероїдів та інших імуносупресорів є основною причиною зниження імунітету. Ці ліки часто використовуються для лікування аутоімунних захворювань, таких як ревматоїдний артрит, вовчак і хвороба Крона.

Аутоімунні захворювання

Одним з типів розладів імунної системи є аутоімунні захворювання, коли імунітет помилково сприймає власне тіло як потенційну інфекцію. Експерти не впевнені, що викликає аутоімунні захворювання, хоча вважається, що це комбінація генетики і тригерній події.





ІНШІ НОВИНИ