Важко вставати з положення сидячи: медики називають небезпечну причину

Коли людині стає важко вставати з сидячого положення, причиною цього може бути небезпечне порушення у вигляді невропатії, що викликається діабетом. Про це попереджають медики з Клініки Майо (Mayo Clinic).

Фахівці констатують, що:

«Якщо вам важко вставати з положення сидячи, це може сигналізувати про проксимальну невропатію».

Даний тип невропатії часто вражає нерви в стегнах, сідницях, ногах. За словами медиків, цьому порушенню властиво проявлятися на одній стороні тіла.

Крім труднощів з підйомом з положення сидячи медики називають інші симптоми патології:

  • сильний біль в стегні і стегні або сідниці,
  • слабкість і скорочення м’язів стегна,
  • сильний біль в животі.

Чому виникає подібний тип невропатії? Медики називають небезпечну причину – підвищений рівень цукру в крові і можливий діабет 2 типу.

За словами експертів, гіперглікемія відповідальна за багато симптомів, пов’язаних з небезпечним захворюванням. Зазвичай рівень цукру в крові регулюється вивільненням інсуліну, але при виникненні діабету 2 типу організм не може правильно обробляти інсулін. Неконтрольований рівень цукру в крові може викликати пошкодження нервів, сприяючи розвитку різних видів діабетичної невропатії. Їх специфіка і симптоматика залежать від того, в якому саме місці пошкоджуються нерви.

Помітили, що останнім часом стало важко вставати з положення сидячи? Фахівці рекомендують не ігнорувати таку зміну та звернутися до терапевта. У разі діабету 2 типу його раннє виявлення і лікування також знижує ризик виникнення інших проблем зі здоров’ям. Первинне лікування діабетичної невропатії передбачає саме стабілізацію високого рівня цукру в крові.





ІНШІ НОВИНИ