Вчені: відсутність риби в раціоні небезпечніша за куріння

Якщо людина не вживає щодня жирну рибу, тривалість її життя може скоротитися більше, ніж при курінні. До такого несподіваного висновку прийшли дослідники з Канади.

Брак жирних кислот Омега-3 в дієті скорочує тривалість життя сильніше, ніж куріння, як показало дослідження. Його автори виявили, що якщо шкідлива звичка, пов’язана з тютюном, скорочує тривалість життя, в середньому, на 4 роки, то відсутність в раціоні достатньої кількості жирних кислот, що зустрічаються в таких видах риби, як форель або оселедець, зменшує її на 5 років.

Жирні кислоти відомі своїми корисними впливом на серце, вони також скорочують кількість згустків крові. Якщо в організмі людини відзначається рівень цих жирних кислот від 8% і вище, то він вважається хорошим, середнім – від 4% до 8%, а низьким – менше 4%.

Автори дослідження відзначають, що в Японії, де середньостатистичний рівень жирних кислот Омега-3 у населення значно вище 8%, очікувана тривалість життя на 5 років більше, ніж навіть в США. А там рівень кислот Омега-3 у середньої людини нижче 5%.

Саме тому, якщо ми активно включаємо в свій раціон жирну рибу і інші продукти, що містять жирні кислоти Омега-3, це може продовжити життя. Нагадаємо, що жирних кислот багато не тільки в жирній рибі, а й, наприклад, в авокадо, а також в таких популярних видах перекусу, як гарбузове та соняшникове насіння, пише The Daily Mail.





ІНШІ НОВИНИ