Дієтолог пояснила, чим небезпечне вживання чаю

Відомий дієтолог Олена Соломатіна заявила, що регулярне вживання чаю може становити небезпеку для здоров’я. Фахівець порадила пити чай без цукру, оскільки таке поєднання з часом може привести до ожиріння і розвитку цукрового діабету.

Однак, лікар уточнила, що якщо пити солодкий чай помірно, то в цьому випадку організм обов’язково отримає енергію, оскільки підвищиться рівень глюкози в крові. «Можна випити такий чай перед серйозним виступом або іспитом: це додасть бадьорості. Однак, потрібно бути обережнішими, тому що через деякий час ефект зникає», – пояснила дієтолог. Крім того, вона підкреслила, що солодкий чай абсолютно протипоказаний не тільки пацієнтам з цукровим діабетом, а й людям, що знаходяться в переддіабетичному стані.

Такий напій може різко підвищити цукор в крові, що може призвести до дуже сумних наслідків для хворого. Крім того, Соломатіна попередила і здорових людей, які захоплюються занадто солодким чаєм. За її словами, щоденні чаювання в поєднанні з цукром можуть призвести до таких наслідків як карієс, а також зайві кілограми.





ІНШІ НОВИНИ