З 20 січня українське ТБ стає платним: як дивитися улюблені канали

20 січня на українському медіаринку відбудуться кардинальні зміни, про які громадян інформували вже близько півроку тому.

4 найбільші медіахолдинги: «Медіа група Україна», «Старлайт Медіа», «Інтер Медіа Груп» і «1 + 1 медіа» закодують свій сигнал. Отже, для перегляду улюблених передач потрібно буде шукати шляхи вирішення цього питання.

Які канали закодують? Навіщо канали кодують?

Це європейська практика медіа, яка поки зовсім не подобається українцям, оскільки за її реалізацію доведеться платити з власної кишені. В цілому, закодують 23 телеканали чотирьох найбільших медіагруп:

  • StarLightMedia: СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, Оце;
  • 1 + 1 media: 1 + 1, 2 + 2, ТЕТ, Плюс Плюс, УНІАН ТБ, Бігуді;
  • Inter Media Group: Інтер, НТН, К1, К2, Мега, Піксель, Zoom, Enter-фільм;
  • Медіа група Україна: Україна, НЛО TV, Індиго TV.

У відкритому доступі залишаться регіональні, нішеві і ще ряд телеканалів. Їх близько 40.

Що робити телеглядачам?

Ефірне цифрове телебачення (Т2)

На більшій території України загалом ретранслюється 32 телеканали, в Одеській області – 42, в Києві і регіоні – 52. Саме на цей тип прийому планує перейти більша частина супутникової аудиторії.

Для прийому необхідні: телевізор з цифровим приймачем, ефірна антена. Якщо телевізор старий – зовнішній цифровий приймач і антена.

Супутникове телебачення

  • Після впровадження кодування можна нічого не міняти, залишити старий супутниковий приймач, дивитися відкриті українські телеканали за винятком каналів Медіагруп;
  • Придбати супутниковий приймач з однією з DTH-платформ, замінити приймач на провайдерский, платити абонентську плату. Медіагрупи розраховують, що саме цю модель виберуть близько 1 млн українських домогосподарств.
  • Можна придбати відповідний за ціною супутниковий приймач з CI-слотом, CAM-модуль однією з DTH-платформ, дивитися легально українські телеканали з супутника, платити абонентську плату.

Кабельне ТБ, IPTV, OTT

  • Підключення до кабельного оператора може стати гідною панацеєю, замість установки супутникової антени.
  • Деякі інтертет-провайдери надають своїм абонентам послугу IPTV. Можливо, у Вас в будинку вже є такий провайдер. і, як правили, в більшості випадків «інтернет + ТВ» – в комплекті дешевше.
  • Можна придбати ОТТ-сервіс, наприклад: Megogo, Divan.TV, Oll.TV, Omega TV, YouTV, Sweet.TV … Принцип роботи від IPTV відрізняється тільки тим, що ви не прив’язані до мережі свого оператора і послугу можете отримувати в будь-якій точці України. Але для прийому необхідний телевізор з SmartTV, або приставка на Android і доступ до мережі інтернет.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ