Сутички у Нових Санжарах потрапили в хроніки Reuters, Forbes, BBC, The Guardian і NYT

Вчора, 20 лютого, евакуйованих з Китаю українців та іноземців доставили в селище Нові Санжари в Полтавській області на двотижневий карантин. Однак місцеві жителі спробували блокувати в’їзд співгромадян на територію санаторію і влаштували демонстрації через страх від можливого розповсюдження коронавірусу. В іноземних ЗМІ широко висвітлили масові заворушення в приймаючому евакуйованих населеному пункті, зробивши його “відомим” у всьому світі, передає УНН.

Так, протистояння місцевих жителів з правоохоронцями висвітлили такі іноземні видання, як Reuters, Forbes, BBC, The Guardian, The New York Times, El Heraldo і багато інших.

“Провінційне містечко з населенням 8 тисяч осіб в центральній Україні перетворилося на гарячу точку 20 лютого, коли демонстранти зіткнулися з поліцією і перекрили дороги, щоб не дозволити евакуйованим із Китаю прибути в місцевий медичний центр для двотижневого карантину”, – описало подію видання Forbes.

Майже всі видання згадують про те, що місцеві жителі Нових Санжар “брали участь у зіткненнях з поліцією”, “палили шини”, “будували барикади”.

У Reuters описують подію таким чином: “Жителі українського селища в центральній Україні брали участь в зіткненнях з поліцією, палили шини і кидали важкі предмети у колону автобусів, що перевозили евакуйованих із китайської провінції Хубей…”.

Такі видання, як The Guardian, El Heraldo і Express описують заворушення в Нових Санжарах із використаням слів “запеклий”, “хаос”, “гнів”, “страх”.

У виданнях також згадують, що українська сторона зустрічала не тільки своїх співгромадян, а й громадян Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Сальвадору, Коста-Ріки та інших країн.

Новини про Україну і, зокрема, про заворушення в Нових Санжарах є також в таких відомих виданнях, як The Washington Post, Daily Herald, The Japan Times, Time і AP.

Також сутички в Нових Санжарах фотографували для видання Associated Press.

Нагадаємо, що в четвер, 21 лютого, ввечері, в селище Нові Санжари Полтавської області прибули на карантин три автобуси з евакуйованими із Китаю громадянами.

У цей час на дорогах відбувалися заворушення, так як місцеві жителі не хотіли пускати евакуйованих в санаторій на території області. Зіткнення в селищі почалися ще вранці. Пізніше в автобуси почали кидати камінням, розбивши пару вікон.

Як раніше повідомлялося в УНН, що після всіх пригод, евакуйовані з КНР громадяни успішно були доставлені в санаторій Національної Гвардії в Нових Санжарах і розміщуються в номерах.

Після свого приїзду в селище, прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що ситуація в Нових Санжарах під контролем уряду і підстав для паніки немає.





ІНШІ НОВИНИ