У яких областях України школярі не підуть до школи з 1 вересня

В умовах продовженого до 31 серпня адаптивного карантину в Україні в зв’язку з небезпекою поширення COVID-19, багатьох українців хвилює питання, чи будуть діти займатися в школах і в яких регіонах школярі можуть взагалі не піти в навчальні заклади.

З 1 серпня територія України умовно розділена на чотири основні зони карантину, в залежності від епідеміологічної ситуації з коронавірусом в регіонах, інтенсивності та особливостей поширення COVID-19.

Так в регіонах, які потрапляють в “зелену”, “жовту” і “помаранчеву” зони, діти з 1 вересня повернуться за парти. Хоча при цьому на території регіонів з “помаранчевим” рівнем небезпеки дітям можна відвідувати навчальні заклади в групах не більше 20 чоловік.

У той же час Міністерство освіти і науки не виключає змішаного способу навчання, коли частину навчального часу школярі проводитимуть онлайн, а частину – офлайн.

А ось що стосується зон з “червоним” рівнем епідеміологічної ситуації, то існує чітка заборона на відвідування дітьми навчальних закладів. Тут заняття проводитимуть дистанційно.

На сьогоднішній день в Україні в “червону” зону потрапили два обласних центри: Луцьк і Тернопіль, а також Кіцманський район Чернівецької області.

Однак до вересня ситуація може змінитися як в одну, так і в іншу сторону. Рівень епідемічної небезпеки в кожному регіоні буде встановлюватися комісією з надзвичайних ситуацій на певний проміжок часу і регулярно переглядатиметься. А тому і умови навчання для дітей можуть постійно змінюватися у зв’язку з епідеміологічною картиною в країні.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ