«Слуга народу», «Європейська солідарність» та ОПЗЖ лідирують у партійних рейтингах – КМІС

Три політичні сили мають приблизно однакову електоральну підтримку, якщо зважати на соціологічну похибку. Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології із 27 травня по 1 червня 2021 року.

За партію «Слуга народу» готові голосувати 17,7% серед тих, хто збирається голосувати та визначився, за «Європейську солідарність» – 15,4%, за ОПЗЖ – 14,7%.

Партія «Батьківщина» – 13,9%,
«Сила і честь» – 8%,
«Українська стратегія Гройсмана» – 5,8%,
Радикальна партія Ляшка – 5%,
Партія «Наші» – 4,6%,
«Партія Шарія» – 4,5%.

Інші партії мають нижчу підтримку. У президентському рейтингу лідирують Володимир Зеленський та Петро Порошенко. За Володимира Зеленського готові проголосувати 27,3% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором. За Петра Порошенка – 14,6% серед тих, хто збирається голосувати та визначився з вибором.

На третьому місці – Юлія Тимошенко з 11,9%.

Четверте місце ділять з приблизно однаковою підтримкою Ігор Смешко (9,5%) та Юрій Бойко (9,2%).

Інші кандидати мають нижчу підтримку. Всеукраїнське опитування громадської думки проведене 27 травня – 1 червня 2021 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI).

Водночас більше половини українців – проти другого терміну Зеленського. Більшість респондентів – 54,4% – вважають, що за останні два роки фінансове становище їхньої родини погіршилося.

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% – для показників, близьких до 10%, 1,1% – для показників, близьких до 5%.





ІНШІ НОВИНИ