Скільки українців не мають наміру вакцинуватися від COVID-19, з’ясували соціологи

Також названо відсоток громадян, які не бояться захворіти на коронавірус.
Соціологічною групою «Рейтинг» 21–23 жовтня було проведено опитування з метою дізнатися про ставлення громадян України до вакцинації та пандемії коронавірусу. Результати соцдослідження опубліковано на сайті компанії.

З’ясувалося, що 43% опитаних респондентів вакцинуватися від коронавірусу не планують. Тим часом, 36% – вже вакцинувалися, 18% – планують вакцинуватися, 3% – не відповіли на це запитання.

У респондентів також поцікавилися, чи не бояться вони захворіти на коронавірус. 57% із них відповіли, що не бояться, 41% – бояться такої можливості.

При цьому 77% респондентів стурбовані можливістю, що хтось у їхній родині може захворіти на коронавірус, 23% – не хвилює ця проблема.

З’ясувалося також, що ті, хто вже отримав щеплення, менше бояться захворіти, ніж ті, хто збирається тільки вакцинуватися від COVID-19.

Зазначається, що в порівнянні з весною 2021 року рівень тривожності щодо стану свого здоров’я в умовах пандемії дещо знизився. Найвищі показники хвилювання, як і минулого разу, фіксують у старшій віковій групі та серед жінок.

Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера).

Було опитано 2500 повнолітніх респондентів у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Теоретична похибка вибірки становить 2%.





ІНШІ НОВИНИ