ПриватБанк оскаржив рішення про незаконність націоналізації

ПриватБанк оскаржив рішення Окружного адмінсуду Києва про незаконність процедури націоналізації банку.

“Подана апеляційна скарга на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 у справі №826 / 7432/17 за позовом Коломойського І.В. про скасування рішення про виведення неплатоспроможного ПАТ КБ ПриватБанк з ринку за участю держави”, – йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті фінансової установи.

Крім того, 24 травня банк подав апеляційну скаргу у справі № 826/13813/17 за позовом колишнього акціонера банку кіпрської компанії “ТріанталІнвестментс ЛТД” про скасування рішення комісії НБУ про визначення переліку пов’язаних з банком осіб.

“З огляду на це, зазначені судові рішення не вступили в законну силу і не мають ніяких правових наслідків”, – резюмували представники ПриватБанку.

Нагадаємо, що 21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у держвласність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанову докапіталізували на суму 116,8 млрд гривень. У кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора – компанії EY.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ