Можливо, росіяни на ЗАЕС збирають валізи – голова “Енергоатому”

Фіксуються усі первинні ознаки того, що російські військові готуються залишити територію Запорізької АЕС.

Про це президент НАЕК “Енергоатом” Петро Котін повідомив у неділю, 27 листопада, в ефірі телемарафону.

“В останні тижні ми отримуємо фактично інформацію, що з’явилися ознаки того, що вони, можливо, збираються залишити станцію. По-перше, дуже багато почало з’являтися публікацій у російській пресі про те, що ЗАЕС, можливо, варто залишити, можливо, її слід передати МАГАТЕ під контроль. Таке, знаєте, враження, що вони збирають валізи і що вони крадуть все, що можуть знайти”, – зазначив він.

Керівник “Енергоатому” також додав, що російські військові “напхали на майданчик ЗАЕС все, що могли – і військову техніку, і свій персонал, вантажівки, ймовірно, зі зброєю та вибухівкою” та замінували територію станції.

Нагадаємо, ЗАЕС перебуває під контролем російських окупантів із 4 березня 2022 року. З початку війни станцію постійно обстрілюють, через що вона регулярно знеструмлюється.

5 жовтня президент РФ Володимир Путін видав “указ” про анексію Запорізької АЕС .

У жовтні стало відомо, що російські військові розпочали підготовку до зимівлі на Запорізькій атомній електростанції.

20 листопада експерти МАГАТЕ повідомили, що в районі Запорізької АЕС прогриміло понад 10 вибухів – кілька будівель на території станції пошкоджено.

Під час огляду Запорізької АЕС фахівці Агентства виявили нерадіоактивний витік через пошкодження резервуарів для зберігання конденсатів.





ІНШІ НОВИНИ