Харкову через ситуацію на коксовому заводі загрожує техногенна катастрофа

Харкову з настанням морозів загрожує техногенна катастрофа у випадку зупинки коксового заводу, неготового до приходу зими.

Загрозлива ситуація склалася через рейдерське захоплення підприємства. В ніч з 8 на 9 жовтня на завод приїхали слідчі, а майно Харківського “коксохіму” намагалися вилучити, йдеться в розслідуванні проекту “Стоп корупції”.

За словами директора заводу, Володимира Кузяри, попередній власник підприємства таким чином намагається його захопити.

“Він хоче заблокувати роботу заводу і такими діями намагається вплинути на нього. У нього є компанія, заснована нелегально – “Слобожанський коксовий завод”. І за його скаргою на нібито перешкоджання володінню майном, яке насправді йому не належить, а вже належить іншій компанії у межах застави”, – уточнив він.

Активісти ГО “Стоп корупції” намагалися з’ясувати у слідчих причини обшуків, а юристи досліджували постанову на проведення слідчих дій і прийшли до висновку, що вони проводилися незаконно.

“Проаналізувавши постанову, ми виявили, що вона дає право провести огляд місця події слідчому Овчарову тільки один раз. Але на місці огляду слідчий Куценян В.Л. Тобто фактично, особа, яка не має законних підстав перебувати на території заводу”, – заявив юрист “Стоп корупції”.

Глава профспілки працівників Харківського коксового заводу Лариса Канцедал також повідомила, що ситуація, що склалася загрожує не тільки підприємству, а й місту загалом.

“Стан заводу такий, що ми не впевнені, переживемо ми цю зиму. При перших морозах можлива зупинка заводу, яку не завжди можна провести нормально. Це може бути аварійна ситуація”, – пояснила вона.

За її словами, проблеми на підприємстві негативно позначилися на кожному його співробітнику, оскільки виплату зарплат затримали більш ніж на 5 місяців.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ