На адмінкордоні з Кримом викрали українського військового: що відомо

У районі півострова Чонгар на адміністративному кордоні з анексованим Кримом викрали українського військового.

Це трапилося ще вранці 30 травня, прямо під час несення бійцем служби на спостережному посту. Про це повідомляє на сторінці у Facebook Військова служба правопорядку у Збройних Силах України.

“Військовослужбовець на телефонні дзвінки не відповідає, місцеперебування його не відоме. За попередньою інформацію, бійця під час несення служби було викрадено. Неподалік спостережного посту були виявлені сліди боротьби з невідомими особами”, – йдеться у повідомленні.

За даними військових, боєць зник приблизно о п’ятій годині ранку. Пошукові заходи виявилися безрезультатними.

Про зникнення українського військовослужбовця вже повідомили правоохоронців. Пошуки тривають.

“Наразі вживаються всі необхідні заходи щодо встановлення місцеперебування військовослужбовця. Матеріали щодо цієї події оперативно передані до правоохоронних органів”, – додали у Військовій службі правопорядку в ЗСУ.

З’ясувалося, що викраденим військовим виявився старший солдат 13-го батальйону 95-ї ДШБр Євген Добринський. За даними журналіста Юрія Бутусова, ймовірність добровільного переходу бійця на сторону противника відсутня, однак російські спецслужби нібито мають намір “оформити” його як порушника кордону РФ. До того ж, підкреслив він, військовослужбовця викрали беззбройним.

За інформацією джерел у бригаді, Євген родом із міста Сарни Рівненської області, у нього є маленька дитина. Його співслуживці стверджують, що сам він не міг перейти на бік противника.





ІНШІ НОВИНИ