МЗС висловив протест через продовження арешту українських моряків

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Лефортовського суду про продовження на три місяці арешту українським морякам. Про це йдеться в повідомленні МЗС, оприлюдненому в середу, 16 січня, прес-службою відомства.

“МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з неправомірним рішенням Лефортовського районного суду Москви продовжити утримання під вартою 24 українських військовослужбовців”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві також закликали міжнародне співтовариство засудити дії Росії та консолідувати тиск на Москву для звільнення моряків.

“Суд над українськими військовослужбовцями суперечить міжнародному гуманітарному праву. Закритий режим сьогоднішнього засідання свідчить про те, що Кремль повністю усвідомлює незаконність цього судового фарсу”, – заявили в МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що українські моряки є військовополоненими і зажадали від влади РФ звертатися до них відповідно до їх статусу і поважати їх права відповідно до міжнародного гуманітарного права.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ