Разумков запропонував конфіскувати російський газ

Екс-спікер Верховної ради Дмитро Разумков пропонує конфіскувати російський газ. Відповідне відео він опублікував на своїй сторінці у Tik Tok.

Так, Разумков заявив, що російський газ підпадає під дію закону про конфіскацію російських активів доти, доки він не перетне кордон Євросоюзу.

“Якщо ми не конфіскуємо російський газ, то цієї зими ми матимемо його тільки в запальничках. І це абсолютно не смішно, бо наближається опалювальний сезон. Сьогодні в газових сховищах близько 12 млрд кубів газу, “Нафтогаз” є неефективним. І що сьогодні робити – відповіді немає. Але вона у нас була – потрібно було ще у квітні конфіскувати російський газ, який підпадає під дію українського закону про конфіскацію російського майна”, – зазначив Разумков.

Екс-спікер Верховної ради вважає, що Україні необхідно почати виконувати закон щодо конфіскації російського майна, поширивши його, зокрема, на газ із РФ, тому що завдяки йому “РФ фінансує свою армію”.

“Російський газ транспортується територією нашої з вами країни, він іде європейцям. Ми його маємо право забирати, продавати до Європи, а залишок закачувати до наших газових сховищ і таким чином готувати нашу країну до опалювального сезону”, – додав він.





ІНШІ НОВИНИ