США і ЄС зробили заяву перед другим туром виборів

Результати другого туру президентських виборів не вплинуть на співпрацю України з США і Євросоюзом. Про це в п’ятницю, 19 квітня, заявляють посол США в Україні Марі Йованович і глава представництва ЄС Хьюг Мінгареллі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Уряд США буде продовжувати співпрацювати з будь-яким кандидатом, якого виберуть українці в якості президента. Ми будемо продовжувати працювати над тими речами, які важливі як для українського народу, так і США, а саме: успішне вирішення конфлікту на сході, процвітаюча економіка і повага уряду до всіх громадян відповідно до закону”, – сказала Йованович, виступаючи перед короткостроковими спостерігачами ENEMO на другому турі президентських виборів.

Вона зазначила, що перший тур виборів пройшов на конкурентній основі, вільно від жорстокості та нелегітимних процесів “Сподіваємося, що в неділю така позитивна тенденція буде продовжуватися”, – додала посол.

У свою чергу Мінгареллі підтримав свою колегу: “В Європейському союзі ми будемо продовжувати підтримувати український народ незалежно від результату виборів для того, щоб просувати демократію, модернізацію України та євроінтеграцію”.

Він також наголосив на важливості того, що з результатами першого туру президентських виборів погодилися всі кандидати.

Як відомо, другий тур виборів президента відбудеться 21 квітня. А сьогодні на НСК Олімпійському в Києві пройдуть дебати кандидатів Володимира Зеленського та Петра Порошенка.

Джерело