Кабмін призначив міністеркою освіти доньку скандального священника УПЦ МП

Кабмін тимчасово поклав виконання обов’язків міністерки освіти на Любомиру Мандзій, доньку скандального священника УПЦ МП на Львівщині Степана Хомина.

Як повідомили в пресслужбі відомства, відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 25 березня. Раніше обов’язки міністра освіти виконував Юрій Полюхович.

“У зв’язку з пандемією коронавірусу та всеукраїнським карантином перед міністерством стоїть безліч нагальних викликів та проблем. І найважливіше – ми не маємо часу на повільні рішення: нам потрібно реагувати тут і зараз, вирішити питання закінчення навчального року, проведення вступної кампанії та багато іншого”, – зазначила Мандзій.

Т.в.о. міністерки родом із Львівщини. Працювала директоркою департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації, начальницею управління Державної служби якості освіти у Львівській області. 11 вересня 2019 року Мандзій призначили на посаду заступниці міністерки освіти Ганни Новосад.

Нагадаємо, в 2017 році її батько Хомин зачинив двері церкви перед труною із загиблим 27-річним бійцем АТО Володимиром Турчином. Військового не провели в останню путь дзвонами й молитвами. Випадок трапився під час похорону загиблого в місті Жовква на Львівщині. Пізніше в УПЦ МП заступилися за свого священника та відслужили панахиду за загиблим, а Філарет попросив вибачення у рідних, побратимів полеглого бійця та в громади міста.





ІНШІ НОВИНИ