Росія – агресорка: Рада ухвалила важливу постанову й закликала до продовження санкцій

Верховна Рада України ухвалила постанову №3068 про засудження збройної агресії Російської Федерації проти України, окупації Криму, Севастополя, ОРДЛО та політичних репресій щодо громадян України.

Цей документ адресований парламентам іноземних держав і парламентським асамблеям міжнародних організацій. За нього на позачерговому пленарному засіданні ВР віддали голоси 309 нардепів.

Наголосимо, що постанову підтримали представники усіх партій, крім “Опозиційної платформи – За життя”.

“Затвердити звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження триваючої збройної агресії Російської Федерації проти України, незаконної анексії Автономної Республіки Крим і міста Севастополь та окупації окремих районів Донецької і Луганської областей, політичних репресій проти громадян України та закликати до звільнення політичних в’язнів – громадян України”, – сказано в документі.

Також перед голосуванням депутати звернулися до іноземних партнерів України із закликом не допустити скасування санкцій проти країни-окупантки Росії, введених через її злочини проти суверенітету нашої країни.

Парламентарі також висловили надію на те, що на РФ посилять зовнішній тиск з метою припинення її збройної агресії проти України, виконання відповідних рішень міжнародних організацій та міжнародних судових інстанцій, звільнення тимчасово окупованих територій і повернення Росії в міжнародне правове поле.





ІНШІ НОВИНИ