Кандидози у жінок — лікування народними засобами

Розглянемо, чому виникають кандидози у жінок, які їх перші симптоми і яке лікування допоможе. З’ясуємо, які методи використовують для терапії і профілактики цієї недуги.

Причини винекнення молочниці

Фактори, що впливають на розвиток кандидозу криються в цілому ряді причин. Далеко не завжди наявність в організмі збудника говорить про саме захворювання.

Активізація дріжджового грибка може відбуватися в декількох випадках, розглянемо їх більш докладно:

  1. Дуже часто причиною патологічного розмноження грибків називають збій в імунній системі організму. Справа в тому, що саме імунітет контролює наявність тих чи інших представників мікроорганізмів. Хронічні та вірусні захворювання порушують цей баланс, що створює сприятливе середовище для розвитку кандидозу.
  2. Під час прийому антибіотиків існує ризик захворіти молочницею. Це легко зрозуміло, антибіотики знищують не тільки хвороботворні мікроби, але і корисні. Саме тому лікарі рекомендують одночасно приймати ліки пробіотики, що відновлюють корисну флору.
  3. Ендокринна система безпосередньо контролює наявність глюкози в організмі людини. Такі хвороби, як цукровий діабет або гіпотероз, збільшують вміст цукру не тільки в крові, але і в епітелії жіночої піхви. А солодке середовище є дуже корисним для розмноження грибів.
  4. Різні порушення гормонального фону організму, у тому числі вагітність і прийом гормономісних препаратів, також сприяють розвитку кандидозу у жінок. Гормони порушують нормальну кислотність в статевих органах і знижують імунітет. У період вагітності, слід дуже обережно підходити до методів лікування, оскільки це захворювання, здатне викликати ускладнення, що впливають на матір і дитину.
  5. До підходящого середовища для збільшення числа грибів кандидозу прийнято відносити і порушення гігієнічних правил. Сюди ж варто додати пристрасть до тісного одягу.

Симптоми і зовнішні прояви кандидозу у жінок

Ознаки прояви кандидозу неможливо не помітити, в період захворювання молочницею, з піхви відзначаються сильні виділення, що мають білий колір. Цей процес супроводжується досить відчутним свербінням і палінням. Можлива поява болю під час сечовипускання. На сайті http://riara.com.ua/molochnytsya-prychyny-vynyknennya-u-zhinok-symptomy/ можна більше детально ознайомитись з симптомами, та методами лікування.

Кандидози у жінок в гінекології прийнято розглядати в комплексі симптомів, а лікування призначати тільки після обстеження.

Розглянемо основні з них:

  1. Виділення прийнято вважати найбільш характерним симптомом кандидозу. Як правило, вони містять невеликі грудочки, що по виду нагадують сирок. Кислуватий сирний запах свідчить про наявність великої кількості грибкових бактерій. Слід сказати, що тривалий хронічний процес захворювання, може проходити без подібних виділень.
  2. Виникнення свербежу при молочниці пов’язано з ураженнями слизової оболонки статевих органів. Грибки провокують численні нервові закінчення, тому період печіння найбільш часто проявляється в момент активного стану організму.
  3. Слід розуміти, що виділення можуть відзначатися не тільки під час виникнення молочниці. Тому, характер виділень і відповідність їх якомусь захворюванню, може визначити тільки гінеколог.
  4. Молочниця може виступати окремим захворюванням, а може і поєднуватися з іншими гінекологічними захворюваннями.

Незважаючи на поширену оману, гриби Кандида здатні утворюватися не тільки в жіночому організмі, молочниця здатна активізуватися у чоловіків і дітей, врахуйте це при виборі лікування.

Молочниця при вагітності

Кандидози у жінок в період вагітності, як правило, з’являються за рахунок збільшення кількості гормонів. Самий по собі час виношування дитини, викликає деяке пригнічення імунної системи.

Симптоми і лікування при таких особливостях організму буде дещо відрізнятися. Важливо знати:

  1. При захворюванні молочницею вагітна жінка може заразити малюка, тому бажано діагностувати хворобу на ранніх термінах.
  2. Роздратування, що відбувається в період захворювання, здатні відкрити шлях для інших захворювань.
  3. Під час вагітності можливі виділення, що не мають відношення до грибків Candida.
  4. Лікарські препарати або народні засоби, використовувані при лікуванні молочниці у вагітних, не повинні збільшити дисбактеріоз, послабити імунну систему або спровокувати гормональний збій. Саме тому, самолікування під час виношування малюка, може бути небезпечним.

Діагностика кндидозу

Незважаючи на те, що ознаки молочниці, прийнято вважати однозначними, потрібно провести відповідне обстеження, щоб поставити точний діагноз.

Провести подібні обстеження здатний тільки лікар, і тільки в лабораторних умовах:

  • для визначення наявності грибків Кандида, зі слизової оболонки піхви береться мазок на флору;
  • у цих же цілях, а також для визначення підвиду збудника хвороби, проводиться аналіз бакпосіву;
  • з метою визначення сприятливого середовища, вивчаються аналізи крові і сечі на вміст цукру.

Лікування кандидозу у жінок

По суті, лікування молочниці зводиться до відновлення балансу мікрофлори організму, кандидози у жінок зустрічаються досить часто, симптоми добре вивчені, а лікування може бути як медикаментозним, так і проводитися за допомогою народних засобів:

  1. Таблетковий засіб з флуканазолом призначається у випадках складних форм перебігу захворювання, пов’язаних з проявом рецидиву. Вони протипоказані в період вагітності та годування груддю.
  2. Супозиторії, креми від молочниці існують у великій кількості. Який з цих засобів виявиться оптимальним для вас, вирішить гінеколог.

У багатьох випадках при наявності кандидозу у жінок успішно вдається зменшити симптоми і провести лікування народними засобами.

Відгуки фахівців про такий спосіб терапії, говорять про успішне застосування відварів трав в комплексі лікування молочниці.

молочниця у жінок

Як вже говорилося вище, захворювання молочницею не є виключно жіночою хворобою. Нерідко фахівці діагностують:

  • кандидози у жінок і дітей у роті, симптоми і лікування при цьому схожі, а лікування можливо при застосуванні виключно народних методів;
  • кандидози у жінок і чоловіків в паху — як правило подібні симптоми виникають одночасно у статевих партнерів, а лікування проходить паралельно.

Профілактичні засоби для попередження молочниці

Прийнято вважати, що попередження захворювання є набагато більш простою справою. Профілактичні процедури будуть корисні задовго до проявів кандидозу, так і після лікування хвороби.

Ось найефективніші з них:

  • дотримання особистої гігієни;
  • збалансоване харчування;
  • прийом лікарських препаратів тільки за рекомендацією фахівця;
  • зменшення споживання солодкого і мучного;
  • відмова від тісного одягу;
  • використання спеціалізованих засобів інтимної гігієни;
  • використання щоденних прокладок.

кандидоз у жінок

Фітодієта для хворих кандидозом

Крім відомих методів лікування від молочниці, гарною підмогою може стати вживання в їжу природних антисептиків, а також деякі обмеження, що сприяють відновленню здорового балансу організму:

  • у період лікування необхідно обмежити вживання хліба, молочних продуктів, картоплі;
  • виключити з раціону солодке;
  • максимально збільшити споживання вітамінів, особливо групи В;
  • побудувати дієту на споживанні свіжих овочів і фруктів;
  • щоденне вживання настоїв шипшини, календули, березових бруньок;
  • заміна звичних напоїв на трав’яні чаї на основі евкаліпта, лаванди, фенхелю.

Ванни і ванночки для лікування молочниці

Дієвим засобом лікування кандидозу у жінок є сидячі ванни. Найкорисніше проводити їх перед сном. Ефект від використання ванночок, триває досить довго і визнаний офіційною медициною. Для приготування ванни використовується відвар з трав чебрецю, кропу і пелюсток троянди в рівних частинах. Корисне додавання ефірних масел горіха і сандалового дерева.

У висновку необхідно нагадати, що самолікування може призвести до ускладнень. При найменших ознаках виникнення захворювання слід звернутися до лікаря.





ІНШІ НОВИНИ