Чума на Мадагаскарі побила всі рекорди

Council workers spray disinfectant during the clean-up of the market of Anosibe in the Anosibe district, one of the most unsalubrious districts of Antananarivo on October 10, 2017. The World Health Organization has warned that a deadly outbreak of the plague, which began in late August, has claimed more than 20 lives in Madagascar and is swiftly spreading in cities across the country. Rats are porters of fleas which spread the bubonic plague and are attracted by garbages and unsalubrity. Pneumonic plague, which is passed through person-to-person transmission, has also been recorded. / AFP PHOTO / RIJASOLO (Photo credit should read RIJASOLO/AFP/Getty Images)

Кількість заражених чумою на Мадагаскарі вже перевищила 2 тисячі людей. Про це повідомляє спеціалізоване видання Outbreak News Today, посилаючись на дані Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

На даний момент зареєстровано 2,03 тис. заражених і 165 смертей. При цьому більш 1,56 тис. людей хворі на легеневу чуму (що передається повітряно-крапельним шляхом), а 295 – на бубонну. Решті поки не поставили точного діагнозу. Працюючі тут представники ВООЗ назвали ситуацію жахливою.

У столиці країни Антананаріву заборонені всі публічні заходи, скасовані заняття в школах і в вищих навчальних закладах. Чума загрожує вийти за межі острова на найближчі дев’ять країн Африки, попереджає ВООЗ. В кінці жовтня повідомлялося, що чума на Мадагаскарі стала причиною смерті 94 чоловік. ВООЗ доставила на острів антибіотики для лікування до п’яти тисяч пацієнтів і профілактичні препарати для 100 тисяч людей, які знаходяться в зоні ризику. За період з 2010 по 2015 рік у світі від чуми загинули 584 людини. Раніше ВООЗ виділила на боротьбу з чумою на Мадагаскарі 1,3 млн доларів.





ІНШІ НОВИНИ