Google «вбила» WhatsApp новим безкоштовним месенджером

Чим краще програмне забезпечення, тим приємніше ним користуватися, і тим ширше коло людей захоче його використовувати на постійній основі. Саме тому зараз найпопулярнішим сервісом для спілкування в світі є WhatsApp, а стати таким йому вдалося за більш ніж 10 років присутності на ринку, адже вийшов він дуже і дуже давно. В даний час цей месенджер на постійній основі використовують більш ніж 1,6 млрд чоловік, всі з яких є його активною постійною аудиторією. Проте, вже незабаром все може змінитися, тому що Google збирається «вбити» цього короля ринку за допомогою нового безкоштовного сервісу для спілкування.

Месенджер WhatsApp належить Facebook ось уже як багато років, і саме ця американська корпорація вирішує, що в даному програмному забезпеченні потрібно змінити, а що залишити колишнім. Проте, вже незабаром в це ПО додадуть рекламу, а особисті дані користувачів можуть почати передавати третім особам, що дозволить американській корпорації заробляти величезні суми грошей на постійній основі. Втім, компанія Google переконана в тому, що її нове дітище виявиться кращим в усіх відношеннях, тому що користуватися ним буде простіше і зручніше, так як воно буде вбудованим в телефони.

В даний час на мобільні пристрої під управлінням «зеленого робота» встановлено такий додаток, як Android Messages. Його можна зустріти майже на всіх моделях, призначених для міжнародного ринку, це звичайнісінький клієнт для роботи з SMS і MMS. Проте, Google вирішила запустити на базі даного ПЗ свій фірмовий мессенджер, а стане він чимось на зразок аналога iMessage, але з набагато ширшими можливостями. З його допомогою стане можливим обмінюватися повідомленнями, пересилати файли, здійснювати голосові дзвінки, спілкуватися в групових чатах і навіть дзвонити по відеозв’язку, в тому числі по груповому.

Робити все це можна буде безкоштовно. На смартфонах, на які Android Messages вже встановлено, потрібно просто його оновити до нової версії через Google Play, а ось на нових моделях буде інстальована нова версія цього програмного забезпечення, яка вже буде містити в собі месенджер від «пошукового гіганта». Він за рахунок інтеграції з операційною системою виявиться зручнішим і простішим, в порівнянні з WhatsApp. Для його використання потрібно лише просто встановити SIM-карту в телефон, як відразу після цього все автоматично запрацює. Спілкуватися з будь-ким можна буде як за спеціальним логіном, який користувач вибирає сам, так і з використанням номера телефону. Новий месенджер Google повинні запустити вже в кінці цього року, а зараз він проходить закрите тестування.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ