Вчені довели, що вживання парного молока може бути небезпечним для людини

Вчені Каліфорнійського університету в Девісі заявили про те, що парне молоко є джерелом стійких до антимікробних препаратів бактерій. Дослідження було опубліковане в журналі Microbiome.

Фахівці відзначають, що в сирому молоці утворюється велика кількість бактерій, які несприйнятливі до антимікробних препаратів. Цей процес найчастіше відбувається при кімнатній температурі. Тобто, вживання такого молока може призвести до проникнення в людський організм різних бактерій, які викликають інфекційні захворювання.

Відзначається, що американські вчені проаналізували 2034 зразка пастеризованого і непастеризованого молока.

«Ми не виявили великої кількості корисних бактерій в зразках сирого молока», – сказано в дослідженні.

Один з авторів роботи Цзіньсінь Лю зазначив, що якщо парне молоко залишити у відкритій тарі при кімнатній температурі, то в ньому з’явиться більше стійких до препаратів бактерій, ніж в пастеризованих продуктах.

«Ми не хочемо лякати вас. Якщо хочете продовжувати пити сире молоко, то зберігайте його в холодильнику», – порадили дослідники.





ІНШІ НОВИНИ