Головний фільтр нашого організму – печінка. Вона відповідає за знешкодження непотрібних речовин, очищення крові, синтез холестерину, жовчних кислот, гормонів і багато інших важливих процесів в організмі. Очевидно, що за станом печінки треба ретельно стежити, тим більше якщо ви знаєте, що тепер навантажуєте цей орган алкоголем.
При цьому є кілька продуктів, які підуть на користь вашій печінці і полегшать її роботу.
Так, цей орган буде особливо радий буряку. Печінка «любить» буряк за його потужні очисні функції. Одним з найбільш корисних компонентів бурякового соку вважається бетаїн. Це особлива органічна кислота, яка захищає печінку від токсинів, які приходять в організм з їжею, і етиловим спиртом.
Тому буряковий сік і сам коренеплід рекомендують вживати при багатьох захворюваннях цього органу, від цирозу до гепатитів.
Ще один потужний помічник печінки – зелень. Вона у великій кількості містить цінний хлорофіл, який нейтралізує важкі метали і очищає від токсинів. Хлорофіли іноді називають «зеленою кров’ю», оскільки вони допомагають розщеплювати шкідливі речовини і знімають навантаження з печінки.
У боротьбі за здоров’я печінки ефективні томати. Свіжі помідори мають жовчогінні властивості, виводять холестерин і містять одночасно лікопін і серотонін. Помідори добре вживати до обіду, щоб вони вивели фосфатні мікроліти з печінкових проток.
Печінку також порадують й інші овочі, такі як цвітна капуста, броколі, кабачки, морква. Вони підвищать вироблення натуральних ферментів, які допоможуть печінці виводити канцерогени.