Чому у офіційних дилерів не варто купувати старі машини

Багато автомобілістів, які підшукують собі транспортний засіб на “вторинці”, з особливим інтересом вивчають пропозиції дилерів, які продають не тільки нові, але і “злегка” старі машини. І дарма: попри всі переваги угод з “офіціалами”, автосалони краще обходити стороною.

Часи, коли дилери, скажімо, Toyota пропонували покупцям виключно “Тойоти” — як нові, так і “беушні” — давно минули. І хоча сьогодні на “трейд-ін” майданчику будь-якого поважаючого себе автосалону можна відшукати різні машини, асортимент “офіціалів” все одно не можна назвати широким. На онлайн-порталах, де розміщують свої оголошення “приватники”, вибір в сотні разів більший.

Це, загалом, зовсім не дивно. Дилерам ні до чого забивати свої склади вщерть вживаними автомобілями на будь-який смак і колір — попит то на них зовсім невеликий. Та й до того ж спочатку “трейд-ін” винайшли не для того, щоб “піднімати” додаткові гроші на машинах з пробігом, а як інструмент для стимуляції продажів нових авто. Так що навряд чи в найближчому майбутньому ситуація кардинально зміниться.

Перш, ніж виставити старий автомобіль на продаж, дилеру необхідно провести ряд витратних процедур: здійснити повну діагностику, усунути виявлені дефекти, повернути машині “апетитний” вид, розібратися з документами, організувати фотозйомку, розмістити оголошення і так далі. Наївно вважати, що після всіх маніпуляцій товар “влізе” в помірний ціновий діапазон.

Прайси автомобілів з пробігом в автосалонах на порядок вище, ніж у “приватників”. Адже хтось повинен покривати витрати, пов’язані з передпродажною підготовкою. Хитрі менеджери в гонитві за прибутком і похвалою начальства примудряються “наварюватися” на одному і тому ж авто двічі. Першою жертвою стає колишній власник, у якого купують транспорт дешево. Другий — майбутній, вимушений сильно переплачувати.

Купуючи машину з пробігом у “приватника”, потенційний покупець завжди може поцікавитися у попереднього власника про те, в яких умовах авто експлуатувалося, як обслуговувалося. І навіть якщо продавець збреше, швидше за все, його видасть документація: сервісна книжка, замовлення-наряди та інші “папірці”. Офіційні дилери ж без праці можуть підробити і їх.

Взагалі зв’язуватися з автосалонами куди небезпечніше, ніж з простими продавцями. Останні, зазвичай, не турбуються про будь-які дрібні огріхи. І вони готові скинути ціну у капота, якщо потенційний покупець щось помітить. “Офіціали” ж презентують “втомлений” автомобіль як “практично новий”, замовчуючи про наспіх замаскованих дефектів.

Але куди страшніше той факт, що дилери приховують від своїх клієнтів і серйозні пошкодження. Вони без найменшого докору сумління “впарюють” навіть биті машини, криво відновлені після великих ДТП.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ