Як вибрати смартфон: кращі моделі серед присутніх на ринку

Оскільки 2019 тільки почався і ще не встиг кардинально оновити модельний ряд смартфонів, ми розповімо про найпопулярніші мобільні телефони минулого року спеціально для тих людей, хто вирішив придбати для себе смартфон уже сьогодні.

До основних тенденцій, які характеризують сучасні смартфони можна віднести великий екран майже на всю передню панель з співвідношенням сторін 18:9. По-друге, здвоєні основні (і не тільки) камери. Також варто відзначити, що майже всі флагмани 2018 року працюють на базі чіпсета Qualcomm Snapdragon 845. Є, звичайно, пара винятків, наприклад, деякі Samsung Galaxy S9 і, природно, новий Apple iPhone, але можна не сумніватися у високій продуктивності цих пристроїв.

На підставі всіх наявних даних пропонуємо вам ознайомитись зі списком кращих смартфонів 2018 року.

Samsung Galaxy S9 і Galaxy S9 +

5,8-дюймовий Samsung Galaxy S9 і 6,2-дюймовий Samsung Galaxy S9 + вже вийшли офіційно, і не дивлячись на те, що нове покоління більшою мірою схоже на минулорічні Samsung Galaxy S8 і Samsung Galaxy S8+, є і деякі відмінності.

Обидва нових флагмана отримали продуктивні чіпсети Qualcomm Snapdragon 845 і Samsung Exynos 9810 і просунуту систему розпізнавання обличчя, яка працює в поєднанні зі сканером сітківки ока. У Samsung Galaxy S9 і Galaxy S9 + зроблений упор на фото- і відеозйомку. Samsung Galaxy S9 +, наприклад, обзавівся здвоєною камерою.

З року в рік флагмани Samsung визнаються найкращими Android-смартфонами, і це не випадково. Основні їхні переваги – приємний дизайн, висока продуктивність і увага до дрібниць. Відмінною особливістю нового покоління стали камери зі змінною діафрагмою. Це велика підмога при зйомці в умовах низької освітленості. Камера Samsung Galaxy S9 +, до речі, на даний момент є найкращою на ринку (серед смартфонів), на думку компетентного агентства DxO Mark. Додатково варто відзначити, що апарати зберегли 3,5-міліметрові аудіороз’єми.

Sony Xperia XZ 2 Compact

Всі сучасні смартфони виходять з діагоналлю екрану від 5 до 6,2 дюйма. Але що робити, якщо потрібен невеликий, але досить продуктивний смартфон? Тоді – якщо не Apple iPhone – вибирати доведеться між Samsung Galaxy A3 і Sony Xperia XZ1 Compact.

Апарат працює на топовій однокристальній систем і- на чіпі Snapdragon 845 в поєднанні з 4 ГБ оперативної пам’яті і 64 власної пам’яті. Діагональ нового Compact збільшилася до 5 дюймів, але тільки за рахунок екрану зі співвідношенням сторін 18:9, який займає майже всю передню панель. Фізично апарат не став більшим.

Якщо ви не хочете купувати “лопату” або Apple iPhone SE, але вам потрібен сучасний продуктивний смартфон, то у вас, по суті, вибору більше і немає. Ну і не забувайте, що це Sony, а значить – хороша камера і відмінна якість виконання.

OnePlus 6

Смартфони OnePlus позиціонуються виробником, як “вбивці флагманів”. Вони мають стильний дизайн, хороший дисплей, працюють на топових однокристальних системах і при цьому коштують значно дешевше конкурентів. В крайньому випадку, в Європі і США.

OnePlus 5, останній флагман китайської компанії, і його поліпшена версія ОnePlus 5T зарекомендували себе як найкращі в своєму ціновому сегменті.

OnePlus 6, як і більшість флагманів 2018 року, працює на базі SoC Snapdragon 845 в поєднанні з 6 або 8 ГБ оперативної пам’яті.

При цьому новинка отримала здвоєну основну камеру (16 + 20 МП, f/1.7) з можливістю зйомки slow-mo відео в Full HD @ 480 кадр/сек протягом хвилини, оновлене ПЗ для редагування знятого матеріалу просто на телефоні, пило-та вологозахист за стандартом IP67 і з коробки поставляється з попередньо встановленою ОС Android 8.1 Oreo. Також варто відзначити тренди сезону – скляну задню панель, вкриту Corning Gorilla Glass 5 і широкоформатний AMOLED-дисплей з вирізом у верхній частині екрану. А найприємніше – коштує базова версія з 6 ГБ оперативної і 64 ГБ власної пам’яті всього $ 529.

Nokia 7 Plus

Завдяки фірмі HMD Global бренд Nokia був відроджений і почав виробляти нові конкурентоспроможні пристрої на ОС Android. Серед них бюджетний Nokia 2 , середньо-бюджетний Nokia 6, флагман Nokia 8, а також легендарний Nokia 3310.

Але для цієї статті ми вирішили зупинитися на апараті середнього цінового сегмента – Nokia 7 Plus.

Смартфон Nokia отримав продуктивну SoC Snapdragon 660, 4 ГБ оперативної пам’яті і операційну систему Android 8.0 Oreo. Крім цього, смартфон наділений FHD + (1080 х 2160) дисплеєм із співвідношенням сторін 2 до 1 і основною камерою, яка складається з двох оптичних сенсорів Zeiss (12 +13 МП). Може здатися, що тут немає нічого вражаючого, проте це не так. Nokia 7 Plus буде конкурувати в середньому сегменті зі смартфонами від таких виробників як Meizu, Xiaomi і Huawei. При схожій ціні і більш презентабельному зовнішньому вигляді.

ASUS Zenfone Max Pro M1 ZB602KL

Компанія ASUS, а саме її мобільний підрозділ ASUS Zenfone, присутній на вітчизняному ринку вже більше чотирьох років. За цей час тайванський виробник випустив велику кількість різноманітних апаратів, а в цьому році вийшло п’яте покоління смартфонів. Спочатку ми хотіли написати про ASUS Zenfone 5Z ZS620KL , так як на даний момент – це один із найбільш бюджетних смартфонів з продуктивним чіпсетом Snapdragon 845, однак, вибір припав на ASUS Zenfone Max Pro M1 ZB602KL.

Продуктивність не є сильною стороною цього смартфона, але вона йому і не потрібна. Це середньо-бюджетне рішення, яке базується на SoC Snapdragon 636 в поєднанні з 3 або 4 ГБ оперативної і 32 або 64 власної пам’яті. Начебто нічого особливого, але от далі починається магія.

Телефон наділений 6-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю Full HD + (1080х2160) і співвідношенням сторін 2 до 1. Причому, на відміну від Huawei P20 Lite, смартфон ASUS позбавлений “чубчика”, що припаде до смаку багатьом користувачем. На задній панелі присутній сканер відбитків пальців і пристойна здвоєна камера з роздільною здатністю сенсорів 13 +5 МП. Додатково до всього перерахованого варто сказати про акумулятор ємністю 3000 мАг, який гарантує тривалий час автономної роботи. А “вишенькою на торті” є більш ніж доступна ціна.





ІНШІ НОВИНИ