Як правильно вибрати чоловічу термобілизну?

Зимові холоди змушують кожну людину задуматись над купівлею хорошого теплого одягу. А щоб відчувати себе комфортно навіть у сильний мороз, не обов’язково закутуватися в декілька шарів. Достатньо правильно вибрати і купити комплект термобілизни, а зробити це можна в інтернет-магазині Manline. Це особливо важливо для чоловіків, які часто займаються активними видами спорту, зимовою риболовлею або полюванням.

Що таке термобілизна

Термобілизна – це вироби з тканини, які володіють особливими властивостями, за рахунок яких забезпечується комфорт навіть при низьких температурах. До таких властивостей відносяться:

  • високий рівень теплоізоляції;
  • швидке відведення вологи від поверхні шкіри.

Однією з причин некомфортного стану, який відчуває людина при низьких температурах є виділення поту. Волога, залишаючись на поверхні тіла, охолоджується і віддає тепло. Правильно підібрана чоловіча термобілизна відводить піт до зовнішнього шару одягу, де він випаровується. Таким чином, шкіра залишається сухою і не охолоджується. Тонкий повітряний прошарок, що утворюється під тканиною, забезпечує необхідний рівень комфорту і захисту.

Однак не слід робити поспішних висновків, ніби термобілизна потрібна тільки тим чоловікам, які займаються спортом в екстремальних умовах. Існують моделі, які розраховані на щоденне використання. Вони тонкі, теплі, не ускладнюють рухів і непомітні під верхнім одягом.

З чого виготовляється чоловіча термобілизна

Від властивостей тканини, з якої шиється одяг, залежить його зручність і практичність. Вибираючи термобілизну, зверніть увагу на її матеріал. Сучасні виробники термобілизни використовують такі види волокон:

Синтетичні

До них відносяться еластан, поліамід, поліестер. Багато волокон мають унікальну структуру, що забезпечують тканині заданий набір властивостей. Синтетичні матеріали мають хорошу зносостійкість, не вбирають вологу, відводять її на поверхню одягу, легко перуться і швидко сохнуть.

Комбіновані

Волокна такого типу поєднують в собі синтетичний і натуральний матеріал (зазвичай шерсть, бавовна, рідше – шовк). Термобілизна, пошита з такої тканини, добре гріє, але частково вбирає вологу, тому процес її відведення з шкіри сповільнюється. Змішані волокна часто використовується в двошарових моделях.

Резюме: вибираючи термобілизну для тривалого перебування на морозі, варто зупинитися на виробах з комбінованих волокон, а для інтенсивних занять спортом краще підійдуть комплекти з синтетичних матеріалів.

Основні параметри вибору термобілизни для чоловіків

За кількістю шарів тканини:

  • Одношарова термобілизна. Є найтоншою, тому рекомендується для повсякденного використання і занять спортом, які передбачають високу рухову активність (лижі, велоспорт і т. д.). На ринку представлені вироби цього типу як з натуральних, так і з комбінованих волокон.
  • Двошарова. Матеріал має більш складну структуру: нижній шар може ефективно відводити вологу, завдяки чому шкіра зберігається сухою. Верхнє покриття зберігає тепло. Для кожного шару застосовується свій вид матеріалу, наприклад, для нижнього – бавовна або шерсть, які не подразнюють шкіру, для верхнього – синтетична тканина. Такий варіант буде оптимальним вибором для зимового спорту з високим фізичним навантаженням. Для дуже активних занять рекомендується купувати вироби з поліпропілену, що не промокають, не вбирають запахи.
  • Тришарова. Цей вид термобілизни був розроблений для чутливих людей, які страждають від алергії. Два верхніх шари аналогічні попередньому виду виробів, третій, який прилягає до тіла, просочується антиалергенним засобом.

По розміру:

Термобілизна підбирається так, щоб виріб щільно прилягав до тіла, інакше він не зможе виконувати свої функції. Звичайна практика купувати термобілизну «із запасом» або «на виріст» (якщо мова йде про дитину) тут не підходить. Футболка або штани не повинні бовтатися, оскільки це суттєво погіршує теплоізоляційні якості одягу.

За кроєм:

Моделі термобілизни повинні мати анатомічну форму, щоб не ускладнювати рухів. Зверніть особливу увагу на шви: вони не повинні бути жорсткими або занадто великими. Найкраще, якщо вони знаходяться зовні або ж модель взагалі безшовна. Якість пошиття повинна бути достатньо високою.