Для чого потрібен тепловізор Testo?

Тепловізори застосовуються для безконтактного вимірювання поверхневої температури і використовуються в багатьох галузях промисловості, включаючи будівництво, енергетику, машинобудування, нафтохімію.

Про тепловізори багато хто зміг дізнатися з голлівудських бойовиків, в яких даний прилад використовується для вистежування людей. Але насправді він призначений для вирішення промислових завдань: контролю процесів, що відбуваються, виявлення наявних дефектів, попередження виходу з ладу техніки і т. д. Використання приладу ще на ранній стадії дозволяє виявити несправності і приступити до їх усунення, не чекаючи негативних наслідків.

Всі об’єкти мають певну температуру. Тепловізор Testo дозволяє відстежити теплове випромінювання і перетворити його в візуальну картинку, яку можна легко аналізувати. Сучасні прилади відрізняються компактними розмірами і дозволяють отримати картинку високої якості всього лише за кілька секунд. При цьому оператор може працювати на відстані від об’єкту зйомки без втрати якості. Через легку вагу і компактну форму тепловізори можна використовувати як на відкритих майданчиках, так і всередині приміщень.

Сьогодні досить важко знайти галузь, в якій тепловізор не став би помічником, що дозволяє економити час, сили і кошти. За допомогою цього приладу легко знайти причини несправностей механізмів і навіть дрібні дефекти, які не може помітити людське око.

У будівельній галузі тепловізор дозволяє виявити дефекти в використовуваних матеріалах, а також допущені помилки при зведенні стін, стель або укладанні комунікацій. Теплова картина дає можливість визначити ділянки втрати тепла, в яких найчастіше і виявляються проблеми. Крім того, прилад може використовуватися для виявлення різних витоків води без необхідності розтину стін, а значить, терміни вирішення проблеми, що виникла, будуть істотно скорочені.

Не буде він зайвим і в енергетиці. Будь-яка аварія на підстанції може позбавити тисячі людей електрики, що в сучасному світі прирівнюється до НП. Тепловізор дозволяє обстежити всі з’єднання, трансформатори, автомати, вимикачі і т. д. За перевищення температури не складає труднощів визначити місця можливих несправностей і оперативно усунути їх. Прилад прекрасно підходить і для комунальних служб, допомагаючи у визначенні цілісності труб подачі води та відведення каналізації, що дозволяє запобігти можливим проривам і негативним емоціям від споживачів.

Для нафтохімічної промисловості тепловізор дає можливість безпечно і точно визначити рівень рідин в резервуарах. За допомогою теплової картинки досить легко знайти можливі витоки або дефекти в трубопроводах: тріщини, потоншення стінок і т. д. Регулярний профілактичний контроль дозволяє уникнути серйозних наслідків, які можуть привести до катастрофи, а також здешевити вартість обслуговування складних комплексів.

У машинобудуванні тепловізори дають можливість оцінити роботу застосовуваних механізмів. Виявлення проблеми відбувається протягом декількох хвилин. Його легко пристосувати для контролю якості продукції, що випускається і виявлення навіть дрібних дефектів.

І, звичайно ж, прилад може використовуватися для виявлення людей і тварин. Він відмінно підходить для пошуків людей після лавин, дозволяючи рятувальникам оперативно забезпечити допомогу постраждалим. Для мисливців прилад дає можливість побачити здобич, яка ховається в кущах, високій траві або кронах дерев.