Мыфи щодо хостелів все ще існують. У цій статті ми постараємося розвінчати їх і дати кілька слушних порад, як вибирати хостел, до чого бути заздалегідь готовим і як поводитися під час проживання.

Стереотипи

Існує думка, що хостел – це щось типу студентської общаги, де шумно і брудно. В європейських хостелах це абсолютно не так. Тут, як правило, не тільки чисто, але ще і безпечно. А ось рівень шуму – це як пощастить.

Англійська

Без англійської зараз нікуди. Щоб спілкуватися з адміністратором або з «сусідами по камері» доведеться вивчити хоча б кілька чергових фраз. Навряд чи люди з різних куточків планети будуть володіти англійською на досконалому рівні, але тут завдання інше – розуміти і бути зрозумілим.

Товариськість

Цей пункт випливає з попереднього. Потреба в спілкуванні з іноземцями є практично у кожного, хто зупиняється в хостелі. Та й сам принцип проживання в хостелі має на увазі відкритість для оточуючих. У процесі спілкування можна завести знайомих з різних куточків планети, а дружба з персоналом подарує кілька бонусів у вигляді корисної інформації про місто та події в ньому.

Атмосфера

Хостел в Одесі – це не просто місце, де можна переночувати недорого. Це особлива молодіжна атмосфера. Ви зрозумієте, про що йде мова, якщо під вечір прийдете в хостел, де всі веселяться і спілкуються.

Відгуки

Вибирати хостел слід за рекомендаціями знайомих або за відгуками на сайтах з бронювання. Друзі поганого напевно не порадять, а ось з сайтами цікавіше. Рейтинг хостелу складається на основі думок людей, які в ньому побували. Серед них є і «професійні зануди», яким ніколи нічого не подобається, і «закінчені оптимісти», для яких будь-яке місце – рай, аби можна було виспатися. Думку і тих, і інших варто ігнорувати. Загалом же, чим вищим є рейтинг, тим кращий хостел.

Бронь

Бронювати містечко в хостелі краще заздалегідь – вийде дешевше. Хоча може статися і так, що крутий хостел викине в продаж декілька вільних місць за день до вашого заїзду.

Розташування

Зазвичай хостели розташовуються недалеко від головних міських артерій. Але все ж при виборі варто брати до уваги місце розташування хостела, щоб не витрачати зайвий час на прогулянки по темних кварталах і на поїздки в метро.

Ціна

Хостел повинен бути дешевим – це аксіома. Якщо якийсь дизайнерський хостел пропонує розміщення за ціною 4-зіркового готелю – який у цьому сенс? Ціна на проживання в кожному хостелі варіюється в залежності від кількості проживаючих у кімнаті. Деякі хостели додатково стягують плату за рушники, постільну білизну, замок для шафки і т.д. Якщо шкода витрачати зайві гроші, можна взяти все це з собою.

Wi Fi

Бездротовий інтернет – це важливо, куде ж тепер без нього?! Тому про його наявність варто довідатися заздалегідь. Десь за користування Wi Fi доведеться заплатити окремо, десь мережею можна користуватися безкоштовно тільки в лобі, а ідеальний варіант, якщо безкоштовним інтернетом можна буде користуватися усюди.

Обережність

Хоча хостел – місце безпечне, але обережність не буде зайвою, якщо врахувати, що тут зупиняються люди з різних країн з різними звичками. Ніяких особливих заходів вживати не потрібно: всього лише зберігати особисті речі в шафці, що закривається на ключ, і повідомляти адміністрації про випадки порушення «режиму».