Який диван краще вибрати для щоденного сну

Розкладний диван – це не просто предмет меблів, який прикрашає інтер’єр. Це зручне багатофункціональне місце, на якому зручно розмістити гостей під час чаювання або бесіди, а якщо гості засиділися – то і запропонувати повноцінне спальне місце. В однокімнатній квартирі цей предмет перетворює вітальню в спальню одним рухом. Розклав диван – і ласкаво просимо в спальню.

Маркетологи підрахували, що людина, яка спить на добу не менше 8 годин, в рік проводить на такому дивані біля 4 місяців. В таких умовах важливо, щоб диван довше мав гарний зовнішній вигляд, а його механізм не виходив з ладу. Тому купити диван можна за посиланням https://divan-max.ua/myahkaya-mebel, але перед покупкою краще відразу визначитися, який диван краще вибрати для щоденного сну, яким умовам він повинен відповідати, яка повинна бути у нього оббивка і наповнення, конструкція і каркас.

Механізми трансформації, які підходять для щоденного сну

Щоб зрозуміти, який диван краще вибрати для щоденного сну, необхідно визначитися з механізмом трансформації. Так як диван буде використовуватися для сну, то в розкладеному стані він повинен бути м’яким і зручним. Найбільш наближені до даних параметрів, дивани з такими механізмами трансформації як єврокнижка і акордеон. Ці моделі досить просто розкладати, з ними може впоратися навіть дитина шкільного віку.

Механізм єврокнижка

Переваги цієї моделі в простоті розкладання. Диван перетворюється в ліжко за два рухи: 1. потрібно потягнути сидіння на себе; 2. на місце, що звільнилося опустити спинку. Поверхня виходить рівна без вигинів і скатів. Якщо диван оснащений гнучкими ламелями, то вони забезпечать хорошу підтримку тіла під час відпочинку.

Механізм акордеон

Найголовніша перевага цієї моделі – велике, рівне і зручне місце для сну. Диван розкладається як гармошка з горизонтальними вигинами. Сидіння одним рухом перетворюється в ліжко, достатньо лише витягнути його вперед. Такий диван – хороший вибір для сімейної пари або декількох дітей. На ньому з зручністю поміщаються кілька людей одночасно.

Деякі виробники і продавці меблів позиціонують дивани з механізмом трансформації “Розкладачка”, як меблі, придатні для сну. Насправді для щоденного сну цей тип трансформації абсолютно не підходить. Розкладається він складніше, в залежності від конструкції, трансформація відбувається в 4-5 прийомів. Спочатку з сидіння прибирають подушки, після цього зсередини витягується конструкція з матрацом, яка нагадує розкладачку.

Недолік моделі в тому, що матрац у неї тонкий і від частого використання швидко приходить в непридатність. Через нього відчуваються металеві опори. Для розміщення гостей диван-розкладачка буде хорошим варіантом, але для постійного сну ця модель не підходить.

Яким має бути наповнення у дивана для сну

Щоб зрозуміти, який диван краще для щоденного сну, необхідно дізнатися про деякі особливості їх наповнювачів. Вони можуть бути пружинними або поролоновими.

Пружинні блоки

Пружини забезпечують сидіння пружністю і володіють ортопедичними якостями. Але в той же час, вони в процесі експлуатації можуть почати скрипіти, зношуються, іноді ламаються і пробивають зовнішню оббивку. Тому економити на пружинних блоках не варто. Існує два види пружинних блоків, які використовуються у виготовленні диванів – залежний і незалежний.

Пружинні блоки типу “Боннель” складаються з залежних пружин. Це найбільш дешевий варіант пружинного блоку, в якому при натисканні на одну пружину всі інші також починають рухатися. Це і є основним недоліком цього пружинного блоку. Крім цього, такі пружинні блоки через певний час можуть сильно розтягуватися в середній частині, створюючи ефект гамака. З цих причин такі блоки володіють поганим ортопедичним ефектом, але більш низькою ціною.

Для щоденного сну рекомендується використовувати блоки з незалежними пружинами. Такі пружинні блоки мають інший механізм. Тут кожна пружина вшита в окремий чохол з тканини. Потім пружини формують в стрічки з яких і збирають весь блок. Термін служби такого блоку більший, а пружини ходять незалежно одна від одної. Цим досягається хороший ортопедичний ефект. Матрац приймає форму вашого тіла, не скрипить і не провисає.

Поролонові наповнювачі

М’які наповнювачі з силікону, синтепону або поролону вважаються гіпоалергенними. На сидінні з поролону зручно сидіти – воно м’яке і затишне. Однак наповнювач дуже швидко просідає і втрачає форму, його необхідно замінювати. Природно для постійного сну такі дивани не годяться. Ви будете постійно відчувати, що під вами знаходиться жорстка основа, в яку будуть упиратися ваші кістки.

Особливості каркаса, оббивки і конструкції

Оббивку роблять з натуральних, синтетичних та змішаних тканин. Зверніть увагу на деякі особливості матеріалів:

  • шкіряна оббивка красиво виглядає і довго експлуатується, але постільна білизна по ній ковзає, скочується або збирається в ногах;
  • тканина з натуральною вовною не ковзає, але може колотися;
  • найкраще підходить тканина, в складі якої синтетичні і бавовняні волокна;
  • красиві велюрові або флокові тканини затираються за пару років від частого використання і втрачають свій розкішний вигляд;
  • жакардова оббивка досить стійка до стирання, вигоряння, але вона досить дорога.

При виборі оббивки ще враховують забарвлення тканини. На тканині з малюнком менш помітні плями, однотонна тканина виглядає більш стильно і підходить для вітальні, а для дитячої краще вибрати двох- або триколірний варіант.

З чого роблять якісний каркас для дивана

Каркас дивана, призначеного для постійного сну повинен бути міцним і якісним. Кращим варіантом є каркас з деревини. Але всі виробники намагаються знизити собівартість продукції. Тому найчастіше каркас виготовляється з дерева і ДСП. Вибираючи диван необхідно переконатися в тому, що ДСП, яке використано для його виготовлення ламіноване або покрито фарбою.

Вся справа в тому, що ДСП, особливо нове, здатне виділяти формальдегіди, шкідливі для здоров’я. Тому для виробництва меблів заборонено використовувати не ламіноване ДСП, але деякі виробники можуть ігнорувати цю вимогу.

Крім цього звертайте увагу на якість збірки різних вузлів. Всі деталі повинні бути підігнані точно і надійно закріплені.





ІНШІ НОВИНИ