Переваги сучасних прасок та перелік найпоширеніших несправностей

Праска – звичний прилад в побуті майже кожної оселі. Цей невеличкий пристрій зазвичай непомітний в інтер’єрі. Але саме від нього залежить наш зовнішній вигляд, адже набагато приємніше зранку одягнути випрасовану сорочку чи футболку. На ринку сьогодні представлена величезна кількість прасок, у чому можна переконатися за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/utyugi/ в інтернет-магазині “Цитрус”. Вартість знаходиться в діапазоні від 500 до декількох десятків тисяч гривень.

Завдяки чому сучасні праски такі функціональні?

Якщо для вас є актуальним питання вибору праски, звертайте увагу на наступні аспекти, що впливають на їхню функціональність.

Типи підошви:

  • Керамічна підошва: Вона є популярним вибором завдяки своїй гладкості та низькому тертю. Кераміка рівномірно розподіляє тепло, що допомагає забезпечити рівномірне прасування різних тканин.
  • Нержавіюча сталь: Цей тип підошви дуже міцний та стійкий до подряпин, а також має хорошу провідність тепла.
  • Анодована алюмінієва підошва: Вона є легкою та добре розсіює тепло, забезпечуючи швидке та ефективне ковзання по тканині.

Парові функції

  • Вертикальне відпарювання. Дуже корисна функція, що дозволяє обробляти речі, які знаходяться на вішаках у шафі. Таким чином можна освіжати домашні текстильні вироби.
  • Постійна подача пари. Багато сучасних прасок оснащені системою постійної подачі пари, що допомагає зробити прасування більш ефективним та швидким.
  • Паровий удар. Якщо не впоралися з глибокими складками та зморшками, можна використати подачу пари під високим тиском. Цю функцію добре використовувати, коли прасуєте речі з грубих та щільних матеріалів.

Наявність парових функцій вимагає вбудованого резервуара, в який заливають воду. Оскільки вода у багатьох регіонах є переважно жорсткою, після її випаровування залишається вапняний шар, що призводить до виникнення різноманітних пошкоджень та несправностей праски.

Несправності прасок та їхні причини

Попри технологічні досягнення, праски в процесі експлуатації можуть зазнавати різних поламок. До основних причин несправностей належать:

  • Забруднення підошви. Накопичення вапняного нальоту на підошві може впливати на якість прасування та призводити до забруднень на одязі.
  • Несправна парова система. Проблеми з подачею пари можуть бути пов’язані з утворенням накипу в системі або засміченням отворів для пари.
  • Електричні поламки. Несправності в електричних компонентах, таких як шнур живлення чи терморегулятор, можуть призвести до неправильної роботи праски.
  • Пошкодження нагрівального елемента. Через накопичення вапняного нальоту ТЕН може сильно перегріватися й виходити з ладу.

Важливими є реле та датчики, що відповідають за нагрівання, охолодження та перемикання між різними режимами прасування. Вони виходять з ладу через накопичення вапна, а також через перепади напруги в мережі.

Рекомендації з догляду за праскою

Брендова продукція дивує якістю збирання. Аби така праска служила якомога довше, не забувайте регулярно вмикати режим очищення від вапняного нальоту. Підошву після кожного прасування варто протирати вологою тканиною. Якщо ж бачите, що праска не працює й ви не можете зрозуміти чому, не треба намагатися ремонтувати її самостійно. Краще звернутися до спеціалістів сервісного центру.





ІНШІ НОВИНИ