Лікар-кардіолог Анна Кореневич назвала продукти харчування, які надають найбільш згубний вплив на роботу серцево-судинної системи людини. Про те, яка саме їжа небезпечна для серця, вона розповіла на своєму Youtube-каналі.
Одним з найпідступніших продуктів, на думку лікаря, є цукор, який міститься в булках, солодощах та інших продуктах з високим глікемічним індексом.
Ще один шкідливий продукт, вважає лікар, це сіль.
“Повністю виключати сіль не варто, але вживайте її дозовано. Норма – шість грамів в день (одна чайна ложка без гірки)”, – уточнила вона.
Алкоголь також потрапив до списку шкідливих продуктів. Виняток – червоне сухе вино, але дозовано: не більше 1-2 келихів за раз 3-4 рази в тиждень. Цю дозу, на думку фахівця, перевищувати не можна.
Крім того, Кореневич вважає, що необхідно обмежити або повністю виключити вживання трансжирів. Їх багато в фастфуді, сосисках і в магазинних напівфабрикатах.
І останнім пунктом лікар позначила пальмову олію. На думку фахівця, вона так само шкідлива, як і чотири попередні продукту зі списку:
“Те, що додають в наші продукти, особливо в молочні, – це олія низької якості. Це дешева гидота – третій або четвертий сорт. Її використовують виключно через дешевизну. Саме тому пальмову олію так критикують”,- пояснила вона.