Кардіологи прийшли до висновку, що шоколад корисний для серця

Кардіологи виявили, що вживання шоколаду сприяє зниженню ризику серцевих захворювань. Відповідне дослідження було опубліковане в Європейському журналі профілактичної кардіології.

Вчені припускають, що минуле клінічне дослідження вже показало, що шоколад корисний для кров’яного тиску і для кровоносних судин. Зараз же фахівці провели комбінований аналіз досліджень останніх п’яти десятиліть, які вивчають зв’язок між споживанням шоколаду та ішемічною хворобою серця.

В ході роботи вони прийшли до висновку, що якщо вживати шоколад хоча б раз на тиждень, ризик хвороб серця впаде на 8%.

«Шоколад містить корисні для серця поживні речовини, такі як флавоноїди, метилксантини, поліфеноли і стеаринову кислоту, які можуть зменшити запалення і підвищити рівень хорошого холестерину», – розповів один з авторів дослідження, доктор Кріттанавонг.





ІНШІ НОВИНИ