При захворюваннях серцевої системи і шлунково-кишкового тракту є сенс скоротити споживання кави, замість неї краще пити какао. Про це в бесіді з журналістами повідомив директор дослідницького центру харчування і біотехнології Дмитро Нікітюк.
Лікар розповів, коли замість кави краще пити какао. Він пояснив, що кава може підвищувати тиск людям, які страждають серцево-судинними захворюваннями, і тому її вживання має ретельно контролюватися ними.
«Кава сприяє звуженню судин. Вона, в свою чергу, може призводити до ще більшого підвищення артеріального тиску», – пояснив фахівець потенційну небезпеку напою для гіпертоніків.
Крім того, обмежити або скоротити споживання кави слід людям, які мають шлунково-кишкові патології, розповів лікар.
Любителям кави в такому випадку слід перейти на какао, дав пораду експерт. Однак слід пам’ятати, що склад какао також містить біологічно активні речовини, здатні давати стимулюючий ефект і підвищувати артеріальний тиск. Тому, уточнив лікар, захоплюватися цим напоєм теж не варто.
Нікітюк додав, що деякі види какао, що продаються в супермаркетах, містять доданий цукор, високі дози якого аж ніяк не корисні організму.