Вчені назвали головну мутацію організму, після відмови від куріння

Вчені розповіли, що відбувається в організмі, коли ви кидаєте курити. Хочете знати, що відбувається у вашому організмі з того моменту, як ви відмовилися від пачки сигарет, і чи відчувають ваші легені різницю? Так ось, всього через 20 хвилин організм вже помічає, що ви кинули курити. Буквально через кілька хвилин, коли ви викидаєте недопалок, організм «реєструє» відсутність куріння і відбуваються перші зміни.

Через двадцять хвилин після відмови від куріння частота серцевих скорочень і артеріальний тиск стабілізуються.

Після восьми годин відмови від куріння кількість окису вуглецю в крові зменшується, концентрація кисню збільшується, і ви легше переносите фізичні навантаження.

Після одного дня (24 годин) без сигарети окис вуглецю повністю виводиться з організму, а надходження кисню до серця збільшується, що знижує ймовірність появи болю в грудях при фізичних навантаженнях. Згодом поліпшується кровообіг, а також полегшується дихання.

Після одного місяця відмови від куріння зовнішній вигляд шкіри поліпшується, а через три місяці поліпшуються ємність і функція легенів.

Після року з тих пір, як ви викурили останню сигарету, ризик серцевого нападу знизиться на 50 відсотків і в той же час знизиться ризик раку легенів.

Через 15 років після того, як ви кинули палити, ризик серцевого нападу стає таким, як і у людини, яка ніколи не курила.

Як кинути курити?

Можливо, саме тільки що вищеописані зміни в організмі спонукали вас кинути курити. Щоб вам було легше зробити це, ви можете допомогти собі наступними порадами:

  • Замініть сигарету жувальною гумкою або склянкою води.
  • На гроші, які ви заощадите на сигаретах, ви можете дозволити собі щось нове щотижня або щомісяця.
  • Уникайте речей і обставин, які спонукають вас курити.
  • Складіть свій графік так, щоб у вас не було часу думати про куріння.
  • Самовстановлення. Коли у вас виникло бажання покурити, «перемкніть» це бажання на бажання випити склянку освіжаючої води.




ІНШІ НОВИНИ