Відомо, що холестерин умовно поділяють на «поганий» і «хороший», хоча мова йде про один і той самий холестерин. «Поганий» призводить до закупорювання судин, утворюючи бляшки, а «хороший» сприяє виведенню шкідливих жирних речовин з організму.
За словами дієтологів, деякі продукти допомагають в стимуляції цього процесу. Що стосується каш, то перш за все це вівсянка, але тільки та, яку потрібно варити, а не заварювати.
Вівсянка багата харчовими волокнами, що знижують рівень «поганого» холестерину. Вони дають відчуття довгого насичення, перешкоджаючи переїданню і набору ваги.
Крім того, багато заліза, магнію, вітамінів містить гречка. Ще варто згадати кіноа, як відмінне джерело рослинного білка.