Поради дала лікар-гастроентеролог і дієтолог Яна Васильєва.
В першу чергу, гарячі напої повинні бути не гарячіші за 37 градусів, інакше вони стають небезпечними. Справа в тому, що можна пошкодити слизову стравоходу. І не зважаючи на те, що це буде всього лише мікроопік, але його наслідки можуть бути серйозними. Дослідження показали, що з роками у любителів напоїв погарячіше можуть виникнути серйозні типи раку.
Особливо, за словами лікаря, нашкодити може саме чай. А все тому, що в напої містяться таніни.
– Ці речовини відносяться до дубильних. Поєднання міцного чаю з жирною їжею негативно позначається на функції шлунку, – пояснила Васильєва. – Ще шкідливіше запивати гарячим напоєм міцні алкогольні напої, так як етанол обпікає слизову.
Як пояснила також гастроентеролог, через чай компоненти алкоголю активніше всмоктуються в кров, завдаючи токсичного удару. Це навантажує серце і судини, атакує нервову систему, атакує печінку.