За словами онколога Івана Карасьова, здатність деяких продуктів виводити з організму канцерогени була підтверджена дослідним шляхом.
Онколог порадив включати в раціон певні продукти, якщо їх вживання не протипоказане в силу медичних або індивідуальних причин. Як зауважив Карасьов в своєму блозі, дослідним шляхом були виділені деякі продукти, регулярне вживання яких допомагає знизити небезпеку виникнення онкологічних захворювань.
Що саме рекомендує їсти онколог?
Часник. Його компоненти борються з канцерогенами, що підвищують ризик розвитку таких онкозахворювань, як рак шкіри і легенів, колоректальний рак.
Броколі. Її споживання підвищує захист від виникнення раку молочної залози.
Цілісне зерно. Також містить сполуки (наприклад, волокна, фітоестрогени), здатні виводити з організму канцерогени.
Цитрусові. З’єднання грейпфрутів монотерпени зменшують схильність багатьох видів раку. Речовина лімонен, присутня в апельсинах і лимонах, стимулює активність лімфоцитів – ці імунні клітини прагнуть до знищення ракових.
Також в цей список продуктів, здатних виводити з організму канцерогени, онколог включив:
- гриби,
- лляну олію,
- морські водорості,
- томати,
- зелений чай,
- виноград.